Ed Sheeran: “Aflevering ‘South Park’ over roodharigen verwoestte m’n leven”

De Britse zanger Ed Sheeran kan je natuurlijk herkennen aan z’n rode haardos. Daar heeft hij op dit moment geen probleem meer mee, maar vroeger was dat anders. In een radio-interview heeft Sheeran gesproken over de moeilijkheden die z’n haarkleur met zich meebracht in z’n jeugd.

In een interview met Slam Radio heeft Ed Sheeran gesproken over zijn jeugd als roodharige. Die was niet altijd even prettig en daar zat een aflevering van de animatiereeks South Park voor iets tussen.

South Park

“Als je rood haar hebt in Engeland is dat altijd het ding waar mensen mee lachen”, sprak de zanger bij Slam Radio. “Maar het was nooit een issue in de Verenigde Staten. Mensen wisten daar niet wat een ginger was.” Maar dat veranderde door een aflevering van South Park uit 2005.

“Die aflevering van South Park heeft m’n leven f*cking kapotgemaakt. Ik ging naar de VS en iedereen zei: ‘Ik hou van je haar man’. En ik dacht: ‘Oh my god, mensen houden van mijn haar?’. Maar nadat die aflevering verscheen, veranderde dat de rest van mijn leven.”

Bekijk hier een fragment uit de aflevering van South Park:

‘Ginger Kids’

De specifieke aflevering van South Park heet ‘Ginger Kids’ en maakt deel uit van het negende seizoen. In de aflevering houdt Cartman een spreekbeurt waarin hij het hebben van rood haar omschrijft als een ziekte genaamd ‘gingervitis’. Kinderen zouden die ziekte krijgen omdat ze geen ziel hebben. Dit veroorzaakt discriminatie en pesterijen op de school, waardoor roodharigen niet meer bij de andere kinderen mogen zitten. Maar Cartmans mening over roodharigen verandert wanneer hij plots zelf opstaat met rood haar.

De aflevering kwam eerder al onder vuur te liggen omdat het geweld tegenover roodharigen veroorzaakte. Ed Sheeran besluit wel dat hij nog steeds fan is van de reeks en zelfs graag de kans zou krijgen om de stem van een personage in te spreken.

Meer
Lees meer...