Ed Sheeran stopt na 2022 met grote stadiontours

Zanger Ed Sheeran zal na 2022 niet meer te zien zijn in grote stadions. De Brit maakte tijdens een podcast voor BBC Radio bekend dat hij na zijn Mathematics-tour meer bij zijn familie wil zijn. Sheeran zal dus in juli van volgend jaar voor de laatste keer te zien zijn in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, om nadien te focussen op zijn vrouw en dochter.

Het is niet de eerste keer dat Ed Sheeran een pauze aankondigt. Ook in 2019 liet de zanger, na de release van zijn No.6 Collaborations Project’-album, weten dat hij even geen nieuwe muziek ging uitbrengen. Een klein jaar later werd zijn dochtertje Lyra geboren en kwam de zanger terug met de single Afterglow. Dit jaar breidde de zanger er een vervolg aan met de komst van zijn nieuwste album ‘Equals’ (‘=’) en kondigde hij ook een nieuwe stadiontour aan. Dat zal nu zijn laatste worden, volgens de zanger zelf.

Familie > werk

In een interview met BBC-presentator Greg James, voor de podcast Teach Me A Lesson, vertelde Sheeran openlijk over zijn vrouw Cherry en hun dochtertje Lyra en hoe bang hij is om een slechte vader te zijn. Wanneer James hem vraagt wat hij zijn oudere zelf zou willen vertellen, kwam de Britse zanger met een duidelijk antwoord. Hij zou altijd en overal zijn familie boven zijn werk verkiezen. “Ik wil niet dat mijn relatie met mijn kinderen binnen 20 jaar slecht is, omdat ik mijn werk belangrijker vond dan hen”, begon hij. “Ik denk dat het belangrijk is om een balans te vinden.” 

Wat verder in het interview geeft Sheeran dan ook toe dat zijn volgende stadiontour om die reden waarschijnlijk ook de laatste zal zijn. “Ik denk dat ik op het einde van de volgende tour tegen mezelf ga zeggen dat er geen andere meer komt. Ik zie mezelf dat niet meer doen.” De zanger vertelde dat hij nog maximum zes weken van huis zou willen zijn. “Ik wil zoveel mogelijk tijd in mijn kinderen steken, dat is het belangrijkst.” Of hij na zijn grote stadiontour wel nog beperkte concerten zal geven, is niet duidelijk. 

Beluister zijn laatste album ‘Equals’ hier:

Op 22 en 23 juli zal Ed Sheeran te zien in het Koning Boudewijnstadion met zijn Mathematics-tour.

Meer
Lees meer...