Ed Sheeran lost na anderhalf jaar nieuwe muziek: ‘Afterglow’ is “een kerstcadeautje”

Sinds Ed Sheeran in de zomer van 2019 z’n ‘No. 6 Collaborations Project’ op de wereld heeft losgelaten, is het op muzikaal vlak heel stil geweest bij de Brit. Maar aan die stilte komt nu een einde. Sheeran heeft namelijk “een kerstcadeautje” voor z’n fans voorzien: een gloednieuw nummer, Afterglow.

Ed Sheeran vult sinds eind augustus z’n dagen wat anders dan vroeger. De Britse zanger is toen namelijk voor het eerst papa geworden. Het meisje kreeg de naam Lyra Antarctica Seaborn Sheeran en kwam vlot ter wereld. “Moeder en dochter stellen het goed, en we bevinden ons nu in de zevende hemel”, schreef Sheeran toen op Instagram.

Kerstcadeautje

En nu, zo’n half jaar later is de zanger opnieuw naar z’n sociale media getrokken om belangrijk nieuws met de wereld te delen. Gisteren deelde hij een foto van z’n kunst, met daarbij de korte boodschap “Morgen om 11 uur GMT (12 uur in België, red.). Een kerstcadeautje.”

En dat kerstcadeautje is ondertussen ook uitgepakt. Ed Sheeran heeft een nieuw nummer op de wereld losgelaten, Afterglow. “Hoi jongens”, begon de zanger z’n bericht. “Afterglow is een nummer dat ik vorig jaar heb geschreven, en dat ik voor jullie wilde releasen.”

“Het is niet het eerste nummer van een nieuw album, maar gewoon een nummer dat ik goed vind. En ik hoop dat jullie er ook zo over zullen denken. Geniet ervan! Fijne en gezonde feestdagen, en gelukkig nieuwjaar. Ik ga terug naar ‘papaland’ nu. Ciao!”

‘No. 6 Collaborations Project’

Afterglow is de eerste muziek van Ed Sheeran in anderhalf jaar. In juli 2019 verscheen z’n (voorlopig) laatste album ‘No. 6 Collaborations Project‘. Op die plaat waren onder andere ook Justin Bieber, Stormzy, Camila Cabello en Cardi B te horen.

De volledige versie van Afterglow vind je op YouTube en Spotify:

Meer
Lees meer...