Ed Sheeran rondt grootste tour ter wereld af (en neemt anderhalf jaar verlof)

Ed Sheeran
epa

Ed Sheeran zingt even niet meer Shape of you, want na z’n immens populaire Divide-tour, gaat hij op vakantie. Anderhalf jaar, schat de rosse zanger in, want na twee jaar op de baan heeft hij ook recht op een break.

De afgelopen twee jaar zijn superintens geweest voor Ed Sheeran: de Galway Girl-zanger heeft er met Divide een immense tour opzitten die deze week afloopt. Daarna is het even genoeg geweest, heeft hij nu aangekondigd, ’t is tijd voor een rustpauze die toch zeker 18 maanden zal duren.

Records voor de Divide-tour

Op twee jaar tijd heeft de Divide-tour zo’n 260 optredens op z’n lijst gezet. Daarmee bereikte hij live een ontzagwekkende negen miljoen mensen. Zelfs als enkele fans tickets voor meerdere concerten te pakken wisten te krijgen, is dat veel volk.

View this post on Instagram

Ipswich night #3 ! ? @zakarywalters #dividetour

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Die 8,9 miljoen tickets (om precies te zijn) legden Ed Sheeran ook geen financiële windeieren. De tour bracht 775,5 miljoen dollar, omgerekend 699 miljoen euro op. Dat is meer dan The Rolling Stones, Guns and Roses en Coldplay. Geen slecht moment om even een break te nemen.

De stiekemerd maakte pas een hele tijd na zijn huwelijksaanzoek duidelijk dat hij en Cherry verloofd waren.

Je zou voor minder, naast ontzettend veel fans plezieren, twee katten (met een geweldige Instagram-account) adopteren (en van ééntje afscheid nemen) en hitsingles uitbrengen, is Sheeran ook nog getrouwd. Zijn vrouw, Cherry Seaborne, zou naar verluidt nog steeds werken terwijl Eddy op tour is. Wij zouden ook wel weten wat doen na een tour van twee jaar.

View this post on Instagram

Squad Goals

A post shared by Calippo & Dorito (@the_wibbles) on

“Bitterzoet”

Toch is Sheeran opvallend emotioneel over het afsluiten van z’n grote trip. “Het is een heel emotionele dag geweest voor veel mensen backstage. Het voelt een beetje, op een rare manier, alsof je het uitmaakt met een vriendin waar je jarenlang mee samen bent geweest.” Wij kunnen ons zo voorstellen dat mensen waar je zo lang samen mee reist, als familie beginnen aanvoelen.

View this post on Instagram

Leeds night #2 ! ? @zakarywalters #dividetour

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

“Er is iets bitterzoet hieraan. Ik vind het geweldig dat jullie hier zijn en dat we eindigen in Ipswich. Dit is waarschijnlijk mijn laatste optreden voor de komende 18 maanden.” Ga maar samen genieten met Cherry, Ed, wij houden het intussen op die geweldige plaat.

Bekijk hier Ed Sheerans nieuwste worp, een collab met Stormzy!

Gesponsorde artikelen