Ed Sheeran breekt record met ‘Divide’-tour

Ed Sheeran
GettyImages

De Britse zanger Ed Sheeran heeft met zijn huidige tour Divide het record van meest bezochte en opbrengende tournee gebroken. Het vorige record dateerde van 2011, toen U2 met 360° de wereld rondtrok.

Ed Sheeran mocht na zijn concert in het Duitse Hannover een record op zijn naam schrijven. Na dat concert had zijn ÷-tour 735,4 miljoen dollar opgebracht. Dat is iets meer dan 663 miljoen euro en meteen ook het hoogste bedrag dat een tournee ooit opgebracht heeft. Het vorige record behoorde toe aan de 360°-tour van de Ierse band U2. Zij haalden toen 735,4 miljoen dollar (net geen 662 miljoen euro) binnen. Dat schrijft Pollstar, een medium voor concertnieuws.

Divide

De Britse zanger zal meer dan tweeënhalf jaar onderweg geweest zijn om zijn ‘÷’-tour af te werken. Inderdaad, zal. Want het concert in Hannover op 2 augustus was niet het laatste van de tournee van Ed Sheeran: er staan er nog twaalf op de planning. Het recordbrekende bedrag brak hij na 246 concerten, Ed Sheeran was toen al 839 dagen on the road.

Dat aantal is belangrijk om de twee records met elkaar te kunnen vergelijken. Ed Sheerans tournee lokte meer toeschouwers en leverde meer geld op, maar dat heeft de zanger ook meer tijd gekost. In totaal zal zijn Divide-tour maar liefst 863 dagen geduurd hebben, terwijl de recordbrekende rondreis van U2 maar 760 dagen in beslag genomen heeft.

‘Collaborations Project’

Bijna op het einde van de tour, bracht Ed Sheeran nog een nieuw album uit. ‘No. 6 Collaborations Project’ verscheen in juli en is een album vol samenwerkingen, onder andere met Eminem, 50 Cent, Travis Scott en Justin Bieber. Het is Ed Sheerans vierde album, na ‘+’ uit 2011, ‘x’ uit 2014 en ‘÷‘ uit 2017.

De zanger liet via sociale media weten hoe dankbaar hij zijn fans is. “Zo hard bedankt voor elk van jullie om naar een concert te komen”, schrijft hij. “Nog 12 te gaan, ik zal dit nooit vergeten.”

Goed nieuws

Het record komt voor Ed Sheeran waarschijnlijk op een goed moment. Hij postte op Instagram een foto van zijn kat Graham met een gebroken hartje erbij. Het diertje zou onder een auto terechtgekomen zijn en overleefde dat niet.

View this post on Instagram

?

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Gesponsorde artikelen