Left Right
scrollTop top

Grammy’s reageren op kritiek Justin Bieber over categorieën


Justin Bieber
© Isopix

Na de bekendmaking van de nominaties voor de Grammy’s van 2021 liet Justin Bieber van zich horen. Hij is genomineerd voor vier awards, waarvan drie in de popcategorieën. Maar daar is hij het zelf niet mee eens. Dus sprak hij zich uit tegen de Recording Academy. En nu reageert de voorzitter van de Academy op de uitspraken van BIeber.

De Recording Academy reikt ieder jaar Grammy’s uit in tientallen verschillende categorieën. Ze moeten daarbij dus beslissen welke nummers en albums in welk genre thuishoren en daarbij maken ze – volgens Justin Bieber – al eens een fout.

Vier nominaties

Justin Bieber is maakt kans op vier Grammy’s. Zo is hij genomineerd Best Country Duo/Group Performance voor zijn nummer 10.000 Hours met Dan + Shay. Zijn nummer Yummy maakt kans op de Grammy voor Best Pop Performance. Intentions, een samenwerking met Quavo, is genomineerd in de categorie Best Pop Duo/Group Performance en zijn album ‘Changes’ kreeg een nominatie voor Best Vocal Album.

Genoeg redenen dus om tevreden te zijn, zo zou je denken, maar dat is Justin niet helemaal. Hij vind namelijk dat hij geen popmuziek maakt, maar R&B.

R&B

In een lange post op Instagram schrijft Justin Bieber dat hij blij is met de nominaties, maar dat ze volgens hem niet juist zijn. “Ik ben gevleid dat ik opgemerkt en geapprecieerd word voor mijn werk. Ik ben heel nauwgezet en bewust over mijn muziek. Met dat gezegd zijnde: ik wilde een R&B-album maken. ‘Changes’ was en is een R&B-album.”

“Het is vreemd dat het niet in die categorie gezien wordt want alles – van de akkoorden tot de melodieën tot de zanglijnen en de hiphop-drums – is gekozen zodat het onmiskenbaar gaat om een R&B-album! Voor alle duidelijkheid: ik hou van popmuziek, maar het is gewoon niet wat ik bedoelde deze keer. Ik ben hoe dan ook dankbaar, voel me gerespecteerd voor m’n werk en ik ben vereerd om genomineerd te zijn.”

Grammy’s: “We moeten keuzes maken”

In een interview met Pitchfork kreeg de voorzitter van de Recording Academy, Harvey Mason jr., de vraag wat hij vond van de boodschap van Justin Bieber. “We proberen altijd de wensen van de artiest te respecteren”, zo klinkt het. Maar dat lukt dus niet altijd.

“Kunst is iets bijzonders want het is zo subjectief. Als Academy proberen we excellentie te eren. Op een bepaald moment moet je beslissingen maken over hoe je dingen wil vergelijken. Het is een heel moeilijk proces en één waarbij we het niet altijd juist hebben. We doen ons best om mensen te nomineren waar ze willen en waar ze moeten zijn en proberen alles zo goed mogelijk te evalueren. Als hij het gevoel had dat het zo’n soort album was, wel ja … Ik hou het daarbij. We doen heel hard ons best om de kunst van mensen te respecteren en te evalueren in de juiste categorie.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  693.666
 • Aantal
  doden
  20.779