K-popgroep BLACKPINK krijgt samenwerking met Cardi B

Er komt een stevige portie girlpower naar “your area” want de Zuid-Koreaanse meidengroep BLACKPINK bundelt de krachten met rapper Cardi B. Het nummer Bet You Wanna komt op vrijdag 2 oktober uit samen met de rest van het eerste studioalbum van BLACKPINK.

Als je tegenwoordig naar de hitlijsten kijkt, dan merkt je dat twee dingen het opvallend goed doen: K-pop en WAP van Cardi B feat. Megan Thee Stallion. En nu gaan die twee oppermachten de krachten bundelen voor het nieuwe nummer van de K-popgroep BLACKPINK.

‘The Album’

Op vrijdag 2 oktober verschijnt het eerste studioalbum van K-popgroep BLACKPINK, toepasselijk ‘The Album’ genaamd. Op dat album zullen twee hits verschijnen die we al kennen. TikTok-megahit How You Like That en Ice Cream, de samenwerking van BLACKPINK met de Amerikaanse actrice en zangeres Selena Gomez. Vandaag maakte YG Entertainment, het management achter BLACKPINK de tracklist van ‘The Album’ bekend en daarop stond nog een bekende naam te blinken.

Het nummer Bet You Wanna is namelijk een samenwerking met niemand minder dan rapster Cardi B, die momenteel een megahit te pakken heeft met het nummer WAP. Het wordt nog uitkijken naar hoe die samenwerking zal klinken want Cardi B staat natuurlijk bekend om haar expliciete raps, terwijl dat in K-pop niet de gewoonte is. Maar Cardi B laat alvast weten dat het nummer “geweldig” is.

BLACKPINK

De samenwerking met Cardi B wordt voor BLACKPINK al de vierde samenwerking met een Westerse artiest. Hun eerste samenwerking dateert al van 2018, toen bundelden ze hun krachten met Dua Lipa voor het nummer Kiss And Make Up. Eerder dit jaar kwamen er dan de samenwerkingen met Lady Gaga voor Sour Candy en Selena Gomez voor Ice Cream.

Aan dat laatste nummer werkte ook Ariana Grande mee. Verder is op de tracklist ook al te lezen dat David Guetta meewerkte aan het nummer Lovesick Girls, het titelnummer van het album en dus ook het nummer dat vrijdag meteen een videoclip krijgt.

Netflix-documentaire

Op 14 oktober verschijnt de documentaire BLACKPINK: Light Up the Sky op Netflix. Daarin zullen we een blik krijgen op het leven van de vier K-popsterren en zullen we ze volgen tijdens enkele belangrijke momenten in hun carrière.

Zo zullen we in de documentaire kunnen kijken hoe Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé werken aan nieuwe muziek en we zullen ook een blik krijgen achter de schermen. Maar het hoogtepunt van de documentaire is waarschijnlijk het optreden van BLACKPINK op het Amerikaanse festival Coachella in 2019. De documentaire werd geregisseerd door Caroline Suh, die eerder al Salt Fat Acid Heat maakte voor Netflix.

Meer
Lees meer...