K-popgroep BLACKPINK krijgt eigen documentaire op Netflix

Na tientallen K-drama’s gaat Netflix nu ook in de K-popwereld duiken. Op 14 oktober verschijnt op de streamingdienst namelijk BLACKPINK: Light Up the Sky, een documentaire over de K-popgroep BLACKPINK.

De laatste maanden, en vooral de laatste weken, is K-pop overal. De kans dat je nog niet van het Zuid-Koreaanse genre gehoord hebt, is behoorlijk klein. Daarom dompelt Netflix zicht nu ook onder in de K-popwereld met een documentaire over meidengroep BLACKPINK.

BLACKPINK: Light Up the Sky

Er waren al een lange tijd geruchten over een documentaire rond BLACKPINK en die zijn nu ook officieel bevestigd. De Koreaanse meidengroep, bekend van nummers als DDU-DU DDU-DU, Kill This Love en How You Like That, krijgt op 14 oktober een documentaire met de titel BLACKPINK: Light Up the Sky. In de documentaire zullen we een blik krijgen op het leven van de vier K-popsterren en zullen we ze volgen tijdens enkele belangrijke momenten in hun carrière.

Zo zullen we in de documentaire kunnen kijken hoe Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé werken aan nieuwe muziek en we zullen ook een blik krijgen achter de schermen. Maar het hoogtepunt van de documentaire is waarschijnlijk het optreden van BLACKPINK op het Amerikaanse festival Coachella in 2019. De documentaire werd geregisseerd door Caroline Suh, die eerder al Salt Fat Acid Heat maakte voor Netflix.

BLACKPINK

BLACKPINK maakte hun debuut in 2016 met de nummers BOOMBAYAH en WHISTLE. In de vier jaren die daarop volgden, groeide de meidengroep uit tot een van de meest gekende namen in K-pop. De groep brak al verschillende records en werkte al samen met Dua Lipa, Lady Gaga en recent nog Selena Gomez.

Op 2 oktober komt het langverwachte debuutalbum van BLACKPINK, getiteld ‘The Album’, uit. Het wordt het eerste volwaardige album van de groep, nadat er al verschillende mini-albums verschenen.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...