Stormzy lost nieuw nummer ‘Superheroes’ als eerbetoon aan overleden Chadwick Boseman

Stormzy
Stormzy – Bron: epa

Sinds de dood van Chadwick Boseman anderhalve week geleden hebben heel wat vrienden en collega’s op diverse manieren een pakkend eerbetoon gebracht aan de Black Panther-ster. Deze keer is het aan rapper Stormzy, die zijn nieuw nummer Superheroes opdraagt aan de acteur.

De dood van Chadwick Boseman kwam voor iedereen als een gigantische verrassing en zorgde dan ook voor verontwaardiging. De populaire acteur bleek al sinds 2016 te vechten tegen darmkanker terwijl bijna niemand daarvan op de hoogte was.

In tussentijd maakte Boseman maar liefst zeven films waarvan heel wat kaskrakers. Vier keer kroop hij in de huid van de zwarte superheld Black Panther. Tussendoor schitterende hij ook onder andere in Marshall en de Netflix-film Da 5 Bloods.

Dat Boseman op heel wat mensen een diepe indruk heeft gemaakt tijdens zijn veel te korte leven, blijkt telkens opnieuw. Zo verpulverde de Tweet over zijn dood het record van meeste likes en eerden heel wat sporters hem met de Wakanda Foverer-groet.

Geanimeerde clip

De geanimeerde clip – die geproducet is door de animatiestudie 2veinte – staat in het teken van de Black Lives Matter-beweging. Zo rapt Stormy de zin “De hele wereld wil onze ondergang, maar nu staan ​​we op” terwijl je demonstranten in beeld ziet. Daarnaast zien we ook een verwijzing naar de Britse voetballer Marcus Rashford, die een beweging opstartte om kansarme jongeren maaltijden te geven.

De video eindigt met de boodschap “RIP Chadwick Boseman. 1976 – 2020. Voor altijd een superheld in onze harten”.

Beluister hier Superheroes van Stormzy

Gesponsorde artikelen