Heel wat sporters eren Chadwick Boseman met Wakanda Forever-groet

Hamilton Aubameyang James Wakanda Forever
Lewis Hamilton, Pierre-Emerick Aubameyang en LeBron James – Bron: Isopix/epa

Het onverwachte overlijden acteur Chadwick Boseman (43) heeft duidelijk veel mensen geraakt. Dat bleek afgelopen weekend nog maar eens toen heel wat sporters hem eerden met de bekende Wakanda Forever-groet van Black Panther.

Hoewel Chadwick Boseman heel wat knappe acteerprestaties heeft geleverd, is hij uiteraard het meest bekend in de rol van Black Panther. Na een klein optreden in Captain America: Civil War won de superheld steeds meer aan populariteit met eerst zijn solofilm Black Panther. Later had Boseman ook een grote rol in de kaskrakers Avengers: Infiniry War en Avengers: Endgame.

Het is in die films dat de bekende Wakanda Forever-groet met gekruiste armen geïntroduceerd is. Het gebaar sprak meteen tot de verbeelding en is al vaak nagedaan door allerhande sterren en sporters.

Toen Chadwick Boseman afgelopen weekend op amper 43-jarige leeftijd overleed na een vier jaar durende strijd tegen darmkanker dook de groet dan ook op veel plaatsen. Veel fans zien het als een eerbetoon aan de veel te vroeg gestorven acteur en voorvechter van de strijd tegen racisme.

Lewis Hamilton

Formule 1-piloot Lewis Hamilton domineerde dit weekend nog maar eens een Grote Prijs. In Spa-Francorchamps won hij eerst de kwalificaties. Om dat te vieren sprong hij op zijn auto en deed hij de Wakanda Forever-groet. Toen hij de wedstrijd zelf won, herhaalde Hamilton dat gebaar op het podium.

Pierre-Emerick Aubameyang

Het is geen geheim dat voetballer Pierre-Emerick Aubameyang fan is van Black Panther. In de Europa League vierde de Gabonees zelfs ooit een doelpunt met een masker van Black Panther aan.

Omdat hij het dit weekend met bekerwinnaar Arsenal in Engeland opnam tegen landskampioen Liverpool voor de Community Shield wist iedereen dan ook dat we wat mochten verwachten. En toen Aubameyang na 12 minuten al de score opende, kregen we de groet een eerste keer te zien. Na het winnen van de Supercup met penalty’s gaf de sterspeler van Arsenal voor de camera’s nog een Wakanda Forever-groet.

LeBron James

In de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA was het de vraag of, maar eerder wie de iconische groet zou brengen. Zaterdag werden daar de play-offs hervat na een korte staking als protest tegen racisme en politiegeweld. Aangezien Chadwick Boseman een fervent voorvechter was voor de rechten van zwarten én bovendien fan was van basketbal, was het nieuws van zijn dood ook daar in de Disney bubbel hard aangekomen.

Het was uiteindelijk sterspeler LeBron James die uitpakte met de Wakanda Forever-groet. Nog voor de wedstrijd – toen hij knielde tijdens het volkslied – wees James naar de hemel en kruiste hij zijn armen.

Gesponsorde artikelen