Left Right
scrollTop top

Overleden acteur Chadwick Boseman verpulvert Twitter-record


Chadwick Boseman Oscars
© Chadwick Boseman – Bron: Isopix

De dood van acteur Chadwick Boseman, vooral bekend van in de rol van Black Panther, op amper 43-jarige leeftijd heeft heel wat mensen geraakt. Dat blijkt ook uit de reacties op Twitter. De tweet op zijn account waarop zijn dood bekend gemaakt is, brak gisteren alle records op het sociale medium.

De dood van Chadwick Boseman kwam voor iedereen als een gigantische verrassing en zorgde dan ook voor verontwaardiging. De populaire acteur bleek al sinds 2016 te vechten tegen darmkanker terwijl bijna niemand daarvan op de hoogte was.

In tussentijd maakte Boseman maar liefst zeven films waarvan heel wat kaskrakers. Vier keer kroop hij in de huid van de zwarte superheld Black Panther. Tussendoor schitterende hij ook onder andere in Marshall en de Netflix-film Da 5 Bloods.

Twitter

Maar een van zijn strafste stoten was misschien hoe de acteur erin geslaagd was om zijn ziekte verborgen te houden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld bij Kobe Bryant was het niet een sensatiewebsite zoals TMZ die als eerste het nieuws naar buiten bracht. Een foto met een tekst ernaar op zijn Twitter brachten iedereen zaterdagochtend het droevige nieuws.

Amper anderhalve dag later is de tweet van Chadwick Boseman al 6,8 miljoen keer geliket. Daarmee is het de meest gelikete post ooit op Twitter. Daarmee verbreekt de overleden acteur ruim het record van Barack Obama. De voormalige Amerikaanse president staat nu op twee en op drie met 4,3 en 4 miljoen likes.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update