Android werkt aan functie om alle applicaties op dark mode te zetten

Google lijkt van plan om in Android 15 een nieuwe feature toe te voegen waarmee je via je instellingen al je applicaties geforceerd kan doen overschakelen op dark mode. Die functie zou ook werken bij apps die geen ingebouwde dark mode hebben.

De meest recente versie van Android die momenteel op smartphones staat, is Android 14. Ondertussen wordt er natuurlijk volop gewerkt aan Android 15 en deze nieuwe update van het bekende besturingssysteem zou wel eens een handige nieuwe functie kunnen hebben. De website Android Authority ontdekte namelijk dat er gewerkt wordt aan een “make all apps dark“-functie.

Dark mode

Sommige mensen moeten er niets van weten, maar heel wat anderen kunnen niet zonder dark mode. Veel applicaties, zoals onder andere Instagram, Google en Facebook, hebben dark mode dan ook al langer geïntegreerd. Bij anderen is dat (nog) niet het geval, maar daar komt binnenkort misschien een oplossing voor.

Android Authority ontdekte namelijk dat er in een bèta-update van Android 14 een verborgen functie zit om alle applicaties donker te maken. Die optie zou de verbeterde versie zijn van de bestaande gelijkaardige functie die al sinds Android 10 bestaat. De huidige feature kan namelijk uitgeschakeld worden door specifieke applicaties. Dat is bijvoorbeeld het geval met de app van Fitbit, die niet bestaat in dark mode.

Wanneer?

Het is voorlopig nog niet duidelijk of en wanneer deze nieuwe functie ook effectief beschikbaar zal zijn bij Android. De feature is nog niet aanwezig bij de al beschikbare bètaversie van Android 15. Vermoedelijk is het dus wachten tot de volgende update daarvan. Die wordt volgende maand gereleaset.

Meer
Lees meer...