Instagram heeft nu Dark Mode: zo zet je hem aan

Iedereen doet ’s nachts in bed weleens een rondje Instagram, maar dat felle, witte licht is slecht voor je ogen en je nachtrust. Gelukkig heeft Facebook-CEO Mark Zuckerberg daar een geniale oplossing voor bedacht. Vanaf nu ondersteunt de mobiele versie van Instagram ook de Dark Mode.

Wie de Dark Mode instelt, krijgt voortaan geen witte achtergrond meer, maar een donkere achtergrond op Instagram. Dat meldt de technologiewebsite TechRadar. De functie is alleen beschikbaar bij iOS 13 en Android 10. Verder werkt de Dark Mode ook enkel als je de gehele interface van je smartphone overschakelt naar de donkere modus.

Daarvoor ga je naar naar de instellingen van je telefoon en klik je op ‘beeldscherm’ en ‘helderheid’ en schakel je de weergave over naar ‘donker’.

Andere functie verdwenen

Bovendien is de Instagram-functie verdwenen, waarbij je kon zien welke berichten je vrienden een like hebben gegeven. Vanaf nu kun je dat alleen nog maar van jezelf zien. Dat doet Instagram om de nadruk op likes te doen afnemen waardoor sommige Instagram-gebruikers met psychologische problemen worstelen.

Meer
Lees meer...