Wie is “Hawk Tuah”-girl en waar komt de meme vandaan?

Wie de laatste dagen op het internet vertoefde, is waarschijnlijk “Hawk Tuah”-girl al tegengekomen. De nieuwste meme ontstond in een video op TikTok, waarbij de identiteit van de jongedame in kwestie onbekend was. Maar ondertussen ontdekten mensen haar naam en dat leverde haar al meteen een celebritystatus op.

Tegenwoordig ontstaat er bijna dagelijks een nieuwe meme op sociale media. De nieuwste daarbij is “Hawh Tuah”-girl. Maar wie is dit en waar komt de opvallende naam vandaan?

“Hawk Tuah”-girl

De “Hawh Tuah“-meme vindt z’n oorsprong in een video van YouTubers Tim & Dee TV. Daarin interviewden ze We Like To Party-gewijs mensen tijdens het uitgaan. Een van de mensen die geïnterviewd werd, was Hailey Welch, die samen met een vriendin duidelijk al een glaasje (of een paar) op had.

Het duo kreeg de vraag welke move een man helemaal gek kan maken in de slaapkamer. Daar had Hailey een opvallend antwoord op. In een sappig Southern accent zei ze: “Je moet hem de Hawk Tuah geven en gewoon spugen op dat ding. Snap je?” En de rest was geschiedenis.

Aanvankelijk wist niemand wie Hailey was en kreeg ze dus de bijnaam “Hawk Tuah”-girl. Maar uiteindelijk werd ze toch gevonden en dat legde haar geen windeieren.

@dmarloww She’s a keeper 😂 #foryou #viral #rizz #publicinterview #fypツ #xybca #nashville #6thstreet #reels #funny #tipsy #college #party #cmafest #hawktuahgirl ♬ original sound – DMarloww

Merch en een optreden

Hailey werd dus van de ene dag op de andere een wereldwijde ster en daar speelde ze slim op in. Ze schakelde de hulp in van kennis Jason Poteete, die een bedrijf heeft dat petten bedrukt. Daar kan je nu “Hawk Tuah”-petten kopen en die verkopen als zoete broodjes. Zo vertelde Poteete aan Rolling Stone dat er al zo’n 2.000 petter verkocht werden, wat in totaal goed zou zijn voor zo’n 65.000 dollar (60.500 euro).

Ook Tim & Dee TV, de makers van de originele video, verkopen Hawk Tuah”-merch. Het gaat daarbij ook om petten en T-shirts. Op sommige staat simpelweg “Hawk Tuah”, op andere staat de volledige quote, inclusief “Spit on that thang” en nog andere – en stiekem onze favoriet zegt: “If she don’t Hawk Tuah, I don’t want to talk tuah”. Het is niet duidelijk of Hailey hierbij een deel van de winst krijgt.

De Amerikaanse singer-songwriter Zach Bryan nodigde Hailey ook al uit tijdens zijn optreden waarbij ze een zeer luide “HAWK TUUUAAH!!” naar de mensenmassa riep en daarna ook nog een liedje meezong.

@dailymail Only Zach Bryan could bring Hawk Tuah out of hiding. 🎥Greatamericanbarscene/ TMX #zachbryan #countrymusic #hawktuah #music #concert #show #usa ♬ original sound – Daily Mail
Meer
Lees meer...