TikTok is begonnen met het uitrollen van hun Instagram-concurrent Notes

De nieuwe applicatie TikTok Notes is officieel gelanceerd in Australië en Canada bij een beperkt aantal gebruikers. Het gaat om een aparte, gratis app voor het delen van foto’s, een concurrent voor Instagram dus. Het is nog niet duidelijk wanneer TikTok Notes bij on beschikbaar zal zijn.

Wat ging eraan vooraf? Populaire techapplicaties die elkaar kopiëren is niets nieuws meer. Zo zorgde het succes van TikTok ervoor dat heel wat concurrenten ook korte video’s begonnen te introduceren. De meest succesvolle kloon van dat principe is ongetwijfeld Instagram Reels.

  • Mede dankzij de populariteit daarvan behaalde Instagram in 2023 voor het eerst sinds 2020 opnieuw meer nieuwe downloads dan TikTok. Instagram groeide vorig jaar namelijk 20 procent, tegenover ‘amper’ 4 procent voor TikTok.

TikTok Notes

TikTok hoopt dat tij nu om te keren en heeft daarvoor goed gekeken naar het copycat-playbook van Instagram. Het bedrijf komt namelijk met een eigen fotoapplicatie: TikTok Notes.

  • “TikTok Notes is een lifestyleplatform dat informatieve fototekstinhoud biedt over het leven van mensen. Op de app kun je individuen hun reistips en dagelijkse recepten zien delen”, omschrijft TikTok zelf zijn nieuwe applicatie.
  • “We hopen dat de TikTok-gemeenschap TikTok Notes zal gebruiken om hun momenten te blijven delen via fotoposts. Of het nu gaat om het documenteren van avonturen, het uiten van creativiteit of het eenvoudigweg delen van momentopnamen van iemands dag, TikTok Notes is ontworpen voor degenen die willen delen en betrokken willen zijn via foto’s”, gaat de uitleg verder.

Samengevat: TikTok Notes is een applicatie waar gebruikers foto’s kunnen opdelen met bijschriften eronder. Die foto’s van al je volgers zijn dan te zien in een centrale feed waar gebruikers kunnen door bladeren.

  • TikTok-gebruikers kunnen hun bestaande account koppelen aan Notes om zo hun volgers mee te hebben.
  • Het is nog niet bekend wanneer TikTok Notes in België beschikbaar zal zijn.
Meer
Lees meer...