Facebook test Dark Mode voor mobiele gebruikers

Op je computer kan je al een tijdje Facebook in Dark Mode zetten. Maar binnenkort wil het bedrijf die optie ook voor z’n mobiele gebruikers beschikbaar maken. En daar gaat uiteraard een reeks testen aan vooraf, die nu begonnen zijn.

Facebook heeft het bevestigd: na de website, krijgt de app binnenkort ook een Dark Mode! Het bedrijf heeft de functie nu heel beperkt uitgerold, om ervoor te zorgen dat alles werkt zoals het hoort. Wanneer de Dark Mode van Facebook precies op het grote publiek losgelaten wordt, is voorlopig nog niet bekend.

Nu pas?

Dat Facebook nu pas de Dark Mode begint te testen op z’n app, is best frappant. Op de apps van Instagram en WhatsApp kan je namelijk wel al kiezen voor een donkere modus, en dat zijn merken van Facebook. Ook op Facebook Messenger is die functie al beschikbaar.

Dark Mode

Dark Mode, waarmee je heel simpel de achtergrondkleur van je apps (of websites) in het zwart kan zetten, heeft heel wat voordelen. Zo is het veel beter voor je ogen om in een donkere ruimte van een zwarte achtergrond te lezen, in plaats van van een witte.

Daarnaast zijn heel wat applicaties simpelweg veel mooier met een zwarte achtergrond (al is dat natuurlijk een heel subjectief voordeel). Maar de Dark Mode heeft niet alleen voordelen voor jou persoonlijk: de donkere modus is veel beter voor de batterij van je toestel.

Wanneer het grote publiek precies gebruik zal kunnen maken van de nieuwe Dark Mode, heeft Facebook nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...