Google test dark mode bij zoekcomputer op desktop

Veel apps en websites hebben al een dark mode-functie, maar nu is ook de zoekmachine Google aan het werken aan zo’n optie. In verschillende landen is de witte achtergrond die je van Google gewoon bent, veranderd in een donkergrijze achtergrond.

Dark mode-gebruikers kennen het waarschijnlijk wel. Je wil iets opzoeken op Google en plots is je hele scherm, dat normaal donker is, fel wit. Voor de doorwinterde dark mode-gebruiker kan dat al eens een choquerende ervaring zijn. Maar nu zal Google daar verandering in brengen.

Dark mode

Eerder dit jaar verscheen er al een dark mode in de app van Google en nu komt die functie er dus ook op de desktop. Het waren enkele mensen die op reddit lieten weten dat Google er plots donker uitzag.

Daarbij waren het gebruikers die niet standaard dark mode gebruiken, maar ging het om willekeurige mensen die Google gebruikten. Niet veel later was de achtergrond van Google opnieuw wit. De testpersonen hadden geen optie om zelf te kiezen voor light of dark mode. Waarschijnlijk zal dat later wel mogelijk zijn.

YouTube

YouTube, dat een onderdeel is van Google, heeft al langer een dark mode voor de desktopversie van de site. Daarbij kan je dus kiezen om de volledige website donker te maken. Ook bij Gmail kon je al kiezen voor dark mode. Het was dan ook maar een kwestie van tijd tot Google de functie ook beschikbaar zou maken voor de zoekmachine.

Voorlopig is het nog niet bekend of en wanneer Google de functie zal uitrollen voor alle gebruikers. Maar waarschijnlijk zal dat niet lang meer op zich laten wachten. Heel wat andere sites hebben namelijk al zo’n dark mode en het is al bewezen dat dit helpt om energie te besparen en de batterij van je laptop langer kan laten meegaan.

Wat we het afgelopen jaar het meeste opzochten op Google, vind je hier.

Meer
Lees meer...