Left Right
scrollTop top

Dit zochten we in 2020: coronavirus, Delphine Lecompte en rimmen


Year in Search Google waarom
© Bron: Google

Het jaar zit er bijna op en dus is het tijd voor lijstjes. Ook Google blikt dan traditioneel terug en maakt zijn overzicht Year in Search bekend. Dat staat dit jaar uiteraard voor een belangrijk deel in het teken van de coronacrisis, maar ook andere opvallende gebeurtenissen hebben hun plaats.

Sociale media en andere veelgebruikte websites zijn een goede bron als je wil weten wat het afgelopen jaar geleefd heeft onder de mensen. Eerder deze week kregen daarom als zo’n lijstjes van TikTok, YouTube en Twitter. En nu is het de beurt aan Google. Het bedrijf deelde zojuist een overzicht met waarop het meest gezocht werd in België in 2020.

Belgische persoonlijkheden

 1. Sean Dhondt
 2. Delphine Lecompte
 3. Sandra Kim
 4. Chibi Ichigo
 5. Peter De Graef
 6. Stan Van Samang
 7. Umi Defoort
 8. Marc Van Ranst
 9. Kevin Janssens
 10. Kastiop

De meest gezochte Belgische persoonlijkheid is Sean Dhondt. Die was het afgelopen jaar niet alleen in de media met zijn televisiewerk (The Voice Kids), maar uiteraard ook door de zaak van de gelekte naaktfoto’s door ‘Eveline’. Om dezelfde reden vinden we Stan Van Samang op plaats zes.

De Slimste Mens ter Wereld zorgde voor heel wat andere veel gezochte Belgen in Google. Na al die jaren kiest Woestijnvis noodgedwongen vaker voor iets minder bekende Vlamingen. Dat zorgt ervoor dat heel wat mensen hen gaan opzoeken.

Daarnaast zorgde ook The Masked Singer voor twee namen in de top tien. Sandra Kim en Kevin Janssens verbaasden velen met hun stem en konden zo op extra interesse rekenen. Uiteraard kon ook viroloog Marc Van Ranst niet ontbreken. Tot slot zien we op plaats tien de overleden YouTuber Kastiop.

Internationale persoonlijkheden

 1. Fabio Jakobsen
 2. Melania Trump
 3. Michael Jordan
 4. Tom Hanks
 5. Kanye West
 6. Gabriel Byrne
 7. Karine Fzerri
 8. Amber Heard
 9. Erling Haaland
 10. Joe Exotic

Bij de internationale persoonlijkheden vinden we drie sporters terug in de top tien, telkens voor heel uiteenlopende redenen. Fabio Jakobsen maakte in de Ronde van Polen een gruwelijke val. Het Noorse fenomeen Erling Haaland bleef dan weer week na week scoren. En ook Michael Jordan scoorde, maar dan wel met zijn docureeks The Last Dance, te zien op Netflix. Een andere Netflix-reeks, Tiger King, zorgde uiteraard voor de populariteit van Joe Exotic.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen hielpen uiteraard mee om first lady Melania Trump trending te maken, net als de verrassende presidentskandidaat Kanye West.

Wat is …?

 1. een lockdown
 2. het coronavirus
 3. rimmen
 4. een pandemie
 5. publiek domein
 6. pinksteren
 7. een recessie
 8. droge hoest
 9. een narcist
 10. mijn auto waard

Ook in 2020 hadden heel wat Belgen vragen waarop ze een antwoord wilden weten. De meeste van die vragen gingen uiteraard over de coronacrisis (1, 2, 4, 5, 7 en 8). Daarnaast maakte een niet nader genoemd filmpje heel wat mensen nieuwsgierig naar het begrip ‘rimmen’. ‘Narcist’ kunnen we dan weer vermoedelijk terugbrengen tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  115.171.279
 • Aantal
  doden
  2.560.021
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  777.608
 • Aantal
  doden
  22.169