Left Right
scrollTop top

Wie is Umi Defoort uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Umi Defoort
© VIER

Umi Defoort is met zijn 24 jaar een van de jongste deelnemers in De Slimste Mens ter Wereld dit seizoen. Hij werkte lang achter de schermen in de muziekwereld, maar recent bracht hij zijn eerste soloplaat uit. Dit is waar je Umi van kan kennen.

Umi Defoort is al jaren de producer, beatmaker, pianist en vaste dj van Zwangere Guy. De twee werken nu al vier jaar samen waarbij Umi ook te vinden is op het podium bij optredens van Zwangere Guy. Zo stonden ze al samen op zowat elk groot festival in ons land. Maar onder de naam UM! is hij sinds kort ook zelf te vinden in de hiphopwereld.

Muzikale jeugd

Umi komt uit een muzikaal nest. Zo is zijn vader jazzpianist en componist Kris Defoort. Zijn moeder is Japans, wat ook zijn Japanse voornaam verklaart. Thuis kreeg Umi klassieke muziek mee. Zo leerde hij aanvankelijk ook viool en schakelde hij later pas over op drums en piano.

Zelf ziet hij die klassieke jeugd als een pluspunt. “Door die brede muzikale blik heb ik geen klassieke hiphopsound”, zo liet hij weten in een interview met Bruzz.

UM!

Tijdens de eerste lockdown in ons land, in het begin van het jaar, begon Umi te werken aan zijn soloproject UM!. In april lanceerde hij zo zijn eerste titelloze album.

Voor dat album werkte hij samen met onder andere Zwangere Guy, Glints, maar ook zijn eigen vriendin Chibi Ichigo is op het album te horen. De nummers worden gezongen in het Engels, Nederlands, Frans en Japans.

Kan Umi Defoort De Slimste Mens ter Wereld worden?

Voor zijn of haar deelname krijgt elke kandidaat in De Slimste Mens ter Wereld de vraag of hij of zij zichzelf in staat ziet om te winnen. Bij Umi krijgen we een heel diplomatisch antwoord. “We mogen niet vergeten dat het relatief is. Het is gewoon tof om de kans te krijgen om met een leuk spel mee te spelen. Als ik dat dan kan winnen, ja tof. Maar ik denk niet per se dat ik de slimste mens kan worden.”

Net zoals iedereen is ook Umi bang van recordhoudster Ella die nu al het volledige seizoen meegaat. Umi bereidde zich per ongeluk al voor op z’n deelname nog voor hij de vraag kreeg om mee te doen. “Ik speelde de app tijdens de lockdown al. En toen kwam plots de vraag of we (Umi en zijn vriendin Chibi Ichigo, die we later dit seizoen nog te zien zullen krijgen, red.) mee wilden doen. Dus het was allemaal heel toevallig.” Nu nog kijken of hij het spel ook in het echt kan winnen.

Bekijk hier de lijst met alle deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636