‘Tiger King’ Joe Exotic schakelt Kim Kardashian in om gratie te krijgen van Donald Trump

Tiger King-figuur Joe Exotic zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit, onder andere omdat hij aan het plannen was om z’n rivale Carole Baksin te vermoorden. Joe Exotic vindt dat hij onterecht vastzit, en probeert gratie te krijgen van Amerikaans president Donald Trump. En daarvoor heeft ie de hulp van Kim Kardashian ingeroepen.

“Wat kan Kim Kardashian daaraan doen?”, horen we je vragen. Wel, de Amerikaanse die wereldberoemd werd dankzij een intieme video, is momenteel bezig met een opleiding tot advocate. Tegelijkertijd werkt ze samen met huidig Amerikaans president Donald Trump aan de hervorming van het strafrecht in de Verenigde Staten.

Gratie verlenen

Tijdens die samenwerking (waar heel veel kritiek op kwam) heeft Kim Kardashian ervoor gezorgd dat verschillende gevangenen gratie hebben gekregen van Trump. Dat hij gratie verleent, is op zich niet zo raar. Het komt wel vaker voor dat presidenten dat doen tijdens hun ambtstermijn.

Tiger King Joe Exotic wil graag één van de mensen zijn die gratie krijgt. Dat heeft ie al vaker laten vallen. En nu heeft ie de hulp ingeroepen van Kim Kardashian. Entertainment Tonight Canada kon de brief inkijken die Joseph Maldonado-Passage (zo heet Joe Exotic in ’t echt) naar de realityster heeft gestuurd.

Bewijzen van onschuld

“Ik weet dat je me nog nooit ontmoet hebt en de kans bestaat dat je dat ook nooit zal willen”, schrijft Joe Exotic. “Hoe dan ook geloof ik dat de waarden van ons gerechtssysteem je na aan het hart liggen. Ik schrijf je deze brief niet als Joe Exotic, maar als de persoon Joseph Maldonado-Passage.”

“Ik vraag je om me te helpen door 10 minuten van je tijd te besteden aan een telefoontje naar president Trump. Vraag hem om m’n 257 pagina’s tellende gratie te bekijken en te onderteken, zodat ik terug naar huis kan. Terug naar m’n echtgenoot Dillon en m’n vader. Je vindt alle bewijzen van m’n onschuld in dat document.”

Echte persoon

“Ik heb 57 jaar aan werk verloren. Net als m’n dierentuin, m’n dieren, m’n moeder die overleden is en m’n vader die op sterven ligt. Bovendien ben ik weggehaald bij m’n echtgenoot, die ik doodgraag zie. Iedereen is zo druk bezig met films maken, interviews regelen, dingen verkopen en zich verkleden als mij, dat ze vergeten dat ik een echte persoon ben. Een persoon die in de gevangenis zit.”

“Ik word weggehouden van m’n eigen verhaal. Ik kan niet vertellen dat ik het niet heb gedaan”, schrijft Joe Exotic nog. Hij smeekt Kim Kardashian om hulp. Bovendien benadrukt hij dat helemaal niemand hoeft te weten dat zij hem heeft geholpen.

Kim Kardashian en Tiger King

Of Kim Kardashian op het verzoek van Joe Exotic zal ingaan, valt nog af te wachten. De realityster is wel op de hoogte van het verhaal van Tiger King. Toen Tiger King: Murder, Mayhem and Madness afgelopen maart op Netflix verscheen, tweette ze erop los. Bovendien verkleedde ze zich dit jaar ook in dat thema voor Halloween.

Tiger King is terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...