Kim Kardashian West studeert voor advocate en wil in 2022 haar examen afleggen aan de balie

Kim Kardashian wil net als haar vader Robert Kardashian advocaat worden. In een interview met Vogue onthult ze dat ze momenteel een rechtenstudie volgt om strafrechtadvocaat te worden. Dat doet ze naar aanleiding van de vrijlating van Alice Marie Johnson, de zwarte vrouw met levenslange celstraf die Kardashian samen met een team advocaten uit de gevangenis heeft gekregen.  Kim Kardashian West volgde de studie al een jaar lang in het geheim. 

De Kardashianclan weet ons altijd te verbazen, maar bij deze vielen we toch echt van onze stoel. De achtendertigjarige Kim Kardashian West bewijst dat je nooit te oud bent om te leren en studeert om advocaat te worden. Ze deed dit al het afgelopen jaar in het geheim. De ster is geen rechtenstudente maar doet wel vier jaar lang stage bij een advocatenkantoor in San Francisco. Dat is in Californië een legale manier om advocate te worden zonder te studeren, in 2022 zou ze dan haar examen afleggen voor de balie. Dit vertelde de populaire realityster aan Vogue in haar cover interview.

Hier zie je haar Vogue cover shoot op Kim Kardashians Instagrampagina:

De Californische rechten balie

Californië is een van de vier staten waar toekomstige advocaten een stage kunnen volgen in plaats van een rechtenstudie. Maar volgens de website van de Californische Balie Associatie, zijn er een aantal voorwaarden waar de vrouw van Kanye West aan moet voldoen voor het behalen van haar diploma. Kim Kardashian West en de advocaat bij wie ze stage loopt, moeten om de zes maanden rapporten indienen over welke vooruitgang de ster al heeft geboekt tijdens haar stage en ze moet het eerstejaars examen rechten afleggen en behalen, een test die berucht is voor zijn moeilijkheidsgraad. Ook moet ze minstens achttien uur per week en 48 weken per studiejaar rechten studeren bij het advocatenkantoor in kwestie, tijdens de kantooruren.

Kantoortje in Los Angeles

Maar hiermee is de knappe realityster nog steeds geen advocate. Want na de vier jaar stage moet ze ook slagen voor het examen van de Californische Balie Associatie om haar erkenning te krijgen. Dat is dezelfde test die toekomstige advocaten moeten afleggen die wél naar de universiteit zijn geweest. Tegen 2022 zou ze haar balie examen willen afleggen. De realityster Kim Kardashian West loopt al sinds juli stage bij een advocatenkantoor in San Francisco. Hiervoor moet ze gelukkig niet elke dag van Los Angeles naar San Francisco pendelen, want haar mentors huren een kantoortje in Los Angeles waar ze samenkomen om te studeren.

De vrijlating van Johnson

“Ik heb er lang en hard over nagedacht”, vertelde de influencer aan Vogue. “Het goede resultaat met de vrijlating van Alice Marie Johnson, heeft me geïnspireerd om rechten te gaan studeren.” Voor wie een jaar lang onder een steen heeft geleefd: Alice Marie Johnson is een 63-jarige zwarte vrouw die in 1996 tot levenslang was veroordeeld voor een relatief licht drugsdelict. Kim Kardashian West slaagde erin om president Donald Trump te overtuigen om de vrouw presidentiële gratie te verlenen. Ze kreeg daarbij hulp van Trumps schoonzoon, Jared Kushner. Johnsons is intussen vrijgelaten.

Hier zie je de ster op bezoek bij president Trump:

“Ik wil voor mensen vechten”

“Tijdens de vrijspraak van Johnson, belde het Witte Huis me op om hen te helpen adviseren het systeem van celementie te verbeteren” ,vertelde Kim Kardashian West aan Vogue. “Ik zit daar dan in de Rooseveltkamer met een rechter die al zware criminelen had veroordeeld en ik zat daar, zo van oh shit. Ik moet meer weten. Ik zei wat ik te zeggen had, over de menselijke kant van de zaak en waarom het zo oneerlijk is, maar ik had advocaten bij me die dat konden steunen met alle feiten en argumenten van de zaak”, vertelt de ster vol bewondering.

Ze gaat verder: “Ik weet dat het niet niet één persoon is die die dingen voor elkaar krijgt, maar dat het een collectief van mensen is en ik heb altijd mijn rol gekend, maar ik voelde gewoon dat ik wilde vechten voor mensen die hun bijdrage aan de samenleving hebben geleverd. Ik heb gewoon het gevoel dat ons systeem zo anders kan zijn, en ik wil vechten om het te repareren en als ik meer weet dan kan ik meer doen. Daarom dus mijn keuze om rechten te gaan studeren.”

Hoewel we Kim Kardashian zeker steunen in haar beslissing doet het ons toch wel een beetje denken aan Legally Blonde.

Kijk zelf maar naar de trailer:

Meer
Lees meer...