Animal Planet kondigt nieuwe docu over ‘Tiger King’ Joe Exotic aan

Enkele maanden nadat de razend populaire en veelbesproken Netflix-serie Tiger King verscheen, kondigt Animal Planet nu een documentaire aan over de kleurrijke dierentuineigenaar Joe Exotic. Al ligt de focus deze keer op de tijgers en leeuwen in plaats van hun eigenaar(s).

De documentaire getiteld Surviving Joe Exotic verschijnt 25 juli op Animal Planet en focust zich op de dieren in de G.W. Zoo, de voormalige dierentuin van Joe Exotic. We krijgen onder meer te weten wat er gebeurde met de tijgers, leeuwen en andere grote katachtigen nadat een rechter besliste dat alle dieren uit de zoo moesten worden gehaald.

Joe Exotic zijn laatste interview

Surviving Joe Exotic bevat bovendien een van Joe Exotic zijn laatste formele interviews alvorens hij gearresteerd werd. De beelden zouden gemaakt zijn tijdens het filmen van Wolves and Warriors, een docu-serie op Animal Planet. Daarnaast komen veel van de voormalige verzorgers en personeelsleden aan het woord, zoals Saff, die een arm kwijtraakte na een aanval van een tijger.

Maar naast de personages die we al leerden kennen tijdens de Netflix-serie, zal de nieuwe documentaire zich voornamelijk focussen op de dieren uit het park. Zo werden de tijgers Kryxis en Kadira geopereerd aan hun ogen nadat ze met ernstige oogletsels uit de zoo werden gehaald. Ook andere dieren werden overgeplaatst naar nieuwe onderkomens in Amerika.

Spraakmakende hype op Netflix

Het coronavirus had ons enkele maanden terug nog maar net verplicht “in ons kot” gehouden of Netflix kwam al met de eerste leuke afleiding. De docureeks Tiger King, over dierentuinen met wilde katten en zoveel meer, was even hét gespreksonderwerp van iedere videocall. De serie behandelt vooral de vete tussen Joe Exotic en “that b*tch” Carole Baskin, eveneens eigenares van een dierentuin. De twee beschouwen elkaar als hun absolute aartsvijand.

https://www.youtube.com/watch?v=WB6wYVCEY3w&feature=emb_logo

Vorige maand raakte bekend dat Carole Baskin Joe zijn voormalige dierentuin overneemt. De Tiger King verblijft al enkele maanden achter tralies. Daar zit de excentriekeling een gevangenisstraf van 22 jaar uit wegens dierenmishandeling en het plannen van een moord op Baskin. Terwijl hij al meermaals van zich liet horen vanuit zijn cel, werd zijn voormalige kompaan Jeff Lowe aangeklaagd door PETA wegens dierenmishandeling.

Bekijk hieronder een sneak peek van Surviving Joe Exotic:

Meer
Lees meer...