Jeff Lowe zal zoo van Joe Exotic “in erbarmelijke staat” aan Carole Baskin geven

Enkele dagen geleden raakte bekend dat de dierentuin van Joe Exotic in handen komt van zijn eeuwige aartsrivale Carole Baskin. Maar dat kan weleens een vergiftigd geschenk worden. Want ook Jeff Lowe, die nu de zoo in handen heeft, is geen al te grote fan van Carole Baskin en haar “cool cats and kittens“.

Tiger King blijft ook naast het scherm voor heel wat avonturen zorgen. De laatste in die reeks is de overname van de zoo van Joe Exotic door Carole Baskin. Carole krijgt controle over de zoo van Joe omdat ze de zaak over auteursrechten gewonnen heeft, waar ook al iets van te zien was in de Netflix-reeks. Maar die zoo is nu in handen van (dierentuindief) Jeff Lowe en die wil alsnog wraak nemen op Carole.

Vergiftigd geschenk

Jeff Lowe Tiger King
Netflix

Carole zal dus geen propere dierentuin krijgen die klaar is om volk te ontvangen. Integendeel, want Jeff Lowe laat alvast weten dat hij het park onverzorgd zal achterlaten. “Ik ga er geen moeite in steken als ik het toch moet verlaten”, zo klinkt het bij Lowe.

Jeff Lowe heeft nog 120 dagen om de zoo te verlaten, samen met de tijgers, leeuwen en andere katachtigen die er nog verblijven. Maar al die tijd gaat hij niets meer onderhouden in het park. “De bamboe gaat het park overnemen”, laat hij weten.

Complete hel

Net zoals Joe Exotic is Jeff Lowe op z’n zachts gezegd geen al te grote fan van Carole Baskin. In de reünie-aflevering van Tiger King maakte hij dat nog eens duidelijk door te benadrukken dat hij er zeker van is dat Carole Baskin schuldig is aan de verdwijning van haar echtgenoot Don Lewis.

Dus gaat hij haar als vergiftigd geschenk een overwoekerde zoo geven. “Ze heeft er geen idee van hoeveel werk het is om dit park te onderhouden.” Jeff Lowe voelde naar eigen zeggen de bui al hangen, zo vertelt hij aan Entertainment Today. “We verwachtten het al bijna twee jaar. Van zodra we in the picture kwamen, had Carole ons al meteen onder dezelfde paraplu gezet als Joe en probeerde ze een miljoen van me te eisen.”

Auteursrechten

Carole Baskin luier Tiger King
Netflix

Dat miljoen vraagt Carole Baskin omwille van auteursrechten. Wie Tiger King gezien heeft, herinnert zich zeker nog wel hoe Joe in zijn bebloede konijnenpak aan de poort van Carole Baskins zoo aan het protesteren was. Daarbij deelden ze flyers uit met daarop een foto van medewerkers van Big Cat Rescue die poseerden met dode konijnen. Die foto verspreidde Joe ook via Facebook.

Financially recover Joe Exotic
Netflix

Daarnaast fotoshopte Joe ook het gezicht van Carole op het lichaam van een man in een luier. Ook die foto verspreidde hij via Facebook. Carole klaagde Joe aan voor het verspreiden van het twee foto’s en haalde haar gelijk. Daardoor moet Joe haar 1 miljoen dollar (880.000 euro) schadevergoeding betalen. Maar dat kon Joe niet betalen. Joe was namelijk nog steeds financieel aan het recupereren van het incident met Saff.

Lijken in de grond

Omdat Carole het miljoen nooit in handen kreeg, krijgt ze nu dus de dierentuin in ruil. Maar daar is Jeff Lowe niet eens zo rouwig om. “We wilden deze plaats altijd al verlaten”, zo klinkt het. “We vinden het hier niet leuk. Het is geografisch gezien geen interessante locatie voor een zaak, de zoo is slecht gebouwd, dus ergens zijn we blij dat Carole hem krijgt.” Hij sluit nog af met een woordje van steun voor Carole. “Ik wens haar al het geluk in de wereld en ze mag deze 16 hectare aan spookachtige herinneringen hebben.”

Tegen TMZ ging Jeff Lowe zelfs nog een stapje verder: “Aangezien Carole ongeveer 2,5 miljoen dollar heeft besteed aan haar rechtszaak over 1 miljoen, feliciteren we haar met het verwerven van 16 hectares ruraal Oklahoma. Door het feit dat er waarschijnlijk menselijke restanten onder de grond zitten, zal Carole zich ongetwijfeld meteen thuis voelen.”

Meer
Lees meer...