Carole Baskin krijgt controle over voormalige dierentuin van ‘Tiger King’ Joe Exotic

Carole Baskin, eigenares van Big Cat Rescue en aartsvijand van Joe Exotic, heeft de controle gekregen over de dierentuin van de Tiger King. Al jaren woedt de vete tussen de twee tijgerliefhebbers. Baskin sleepte Exotic voor de rechter en kreeg dus nu een uitspraak in haar voordeel.

Tiger King hield de afgelopen maanden de hele wereld in de ban en werd een echte hit op Netflix. Hoe meer er onthuld werd, hoe absurder het verhaal werd. En nu lijkt het erop dat er eindelijk een einde is gekomen aan de jarenlange en publieke vete tussen Joe Exotic en Carole Baskin, met Baskin als grote winnaar.

https://www.instagram.com/p/CAsgph5hny0/

Rechtszaak

Carole Baskin heeft eindelijk bereikt waar ze al jaren voor vecht: een rechter heeft beslist dat ze nu in het bezit is van de dierentuin van Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic. De huidige eigenaars van het park hebben 120 dagen om te vertrekken en de dieren van het landgoed te verwijderen. Zo kan Baskin niet meer verantwoordelijk gesteld worden over de grote katten van Joe Exotic. De dierentuin stond op naam van de moeder van Exotic, dat deed hij om te voorkomen dat zijn dierentuin in beslag zou genomen worden. Maar ook zij werd beschuldigd van fraude.

Dat Carole Baskin de zaak tegen Joe Exotic won, zal voor hem een financiële klap zijn die hij waarschijnlijk niet meer te boven zal komen.

Tiger King

De documentaire over Joe Exotic kwam in maart uit op Netflix en werd op korte tijd één van de meest succesvolle releases van de streamingdienst. Er bestonden oorspronkelijk maar 7 afleveringen over het leven van de excentrieke dierentuineigenaar, maar daar werd wegens het overdonderende succes een extra special aan toegevoegd. Dat is nog niet alles, Tiger King zou ook een volledig nieuwe docureeks krijgen. Die zou zich eerder focussen op de verdwijning van Don Lewis, de voormalige man van Carole Baskin. Die zaak werd ook onlangs opnieuw geopend.

Joe Exotic werd vorig jaar veroordeeld voor poging tot huurmoord en dierenmishandeling. Momenteel verblijft hij in de gevangenis en zit hij een straf uit van 22 jaar. Onlangs werd ook een tweede moordcomplot onthuld door een jurylid die het proces van Exotic meevolgde. Vorige week werd ook bekend gemaakt dat de Netflixserie misschien wel een tweede seizoen zou krijgen met nooit eerder vertoonde beelden. Het ziet er dus naar uit dat dit verhaal nog lang niet afgelopen is.

Meer
Lees meer...