Politie heropent zaak vermiste man Carole Baskin door populariteit ‘Tiger King’

Sinds de uitbraak van het coronavirus moeten we allemaal verplicht binnen blijven. Veel manieren om de tijd te doden, zijn er niet. Gelukkig voorziet onze trouwe vriend Netflix een rijk aanbod aan series en films. En Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is voor velen de ideale tijdsbesteding.

Met Tiger King heeft Netflix opnieuw een succesreeks in z’n aanbod. Sinds de quarantaine wordt er niet meer gezwegen over de true crime-serie. Zelfs Amerikaanse rapper Cardi B wil Joe Exotic uit de cel halen door een GoFundMe op te starten.

Carole Baskin

Een memorabele persoon uit de documentaireserie is Carole Baskin. Maar niet op een positieve manier. Veel Twitteraars spuwden hun gal uit over Baskin. Talrijke fans vinden haar hypocriet en zijn er van overtuigd dat zij haar man heeft vermoord en hem daarna aan de tijgers voerde.

De dierenrechtenactiviste trouwde in 1991 met haar tweede man, Jack “Don” Lewis. Samen richtten ze in 1992 Big Cat Rescue op, een dierenasiel in Florida voor grote katten. Volgens Baskin was Lewis een seksverslaafde die maandelijks naar Costa Rica vloog wanneer ze ongesteld was. In juli 1997 diende de man een contactverbod in tegen Baskin, waarbij hij beweerde dat ze had gedreigd hem te vermoorden. Het contactverbod werd afgewezen.

Don Lewis verdween in augustus 1997. Zijn kinderen vonden zijn verdwijning verdacht. Het kantoor van Hillsborough County Sheriff vond geen tekenen van een misdrijf in het opvangcentrum en bezocht zelfs Costa Rica als onderdeel van het onderzoek. Lewis werd wettelijk dood verklaard in 2002.

Tiger King

De laatste actie in de cold case dateert al van in 2011. Toen namen veel verdachten een leugendectortest af. Carole Baskin weigerde deze test in opdracht van haar advocaat. Maar door de enorme belangstelling voor de Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness deed Hillsborough County Sheriff Chad Chronister nu een oproep aan iedereen voor nieuwe aanwijzingen of bewijs over de zaak. “Sinds de documentaire uitkwam, krijgen we ongeveer zes tips per dag in verband met deze zaak. We onderzoeken ze allemaal grondig”, vertelde Chronister aan CNN.

Tiger King Joe Exotic beschuldigde Carole Baskin herhaaldelijk van het doden van haar echtgenoot en was er ook steevast van overtuigd dat ze zijn lichaam aan de tijgers voerde. In 2015 schreef hij zelfs een liedje over heel deze zaak, waar hij “subtiel” verwees naar haar moord. Bekijk het hier:

Meer
Lees meer...