Left Right
scrollTop top

YouTube: dit zijn de populairste video’s van 2020


YouTube 2020
© Bron: YouTube

YouTube was het voorbije jaar populairder dan ooit. Door de pandemie en de daarbij horende lockdowns over heel de wereld keken we met zijn allen meer video’s dan ooit te voren. Maar welke video’s waren in 2020 het meest trending?

Heel wat video’s braken het voorbije jaar records op YouTube. Zo pakte K-popgroep BLACKPINK in juni het record voor meeste views op 24 uur met de clip van het nummer How You Like That. Twee maanden later verpulverden hun landgenoten van BTS dat record alweer met de clip van Dynamite. Baby Shark werd recent zelfs de meest bekeken video ooit op YouTube.

Top Trending

Omdat die video’s bekend genoeg zijn, maakte YouTube een lijst met wat zij “top trending” video’s van 2020 noemen. Aan de website Polygon leggen ze uit hoe ze dat precies definiëren.

“YouTube kijkt naar een reeks factoren die bepalen hoe ‘trending‘ een video is, waaronder de aard en het aantal kijkers, met name in het land waar de video wordt uitgebracht. We hebben gekeken naar de vele manieren waarop mensen met video’s omgaan zoals leuk vinden, reageren en meer. De uiteindelijke positie van een video op de lijst wordt bepaald door een combinatie van al deze factoren, waaronder de groeisnelheid en of de video in de loop van de tijd populair blijft”, legt YouTube uit.

De onderstaande top tien bevat geen muziekvideo’s. De populairste daarvan komen laten in een andere top.

10. Some Good News with John Krasinski Ep. 1 – SomeGoodNews

Om het vele slechte nieuws van de coronacrisis tegen te gaan, bedacht The Office-acteur John Krasinski de YouTube-show Some Good News. Het idee bleek al snel een schot in de roos en zorgde voor heel wat leuke momenten.

9. Quarantine Stereotypes – Dude Perfect

De populaire YouTubers van Dude Perfect wisten met deze video in te spelen op iets wat het voorbije jaar voor iedereen heel herkenbaar is. We blijken namelijk allemaal nogal verschillend om te gaan met de verplichte quarantaine.

8. Ricky Gervais’ Monologue 2020 Golden Globes – NBC

De openingsmonoloog van Ricky Gervais op de Golden Globe Awards kon op heel wat bijval rekenen. Vreemd genoeg is de originele video van NBC recent verwijderd, maar hier kan je de video toch zien.

7. Minecraft Speedrunner VS 3 Hunters GRAND FINALE – Dream

Minecraft blijft ook na al die jaren razend populair en één van de populairste videomakers van dat spel is duidelijk Dream. Deze video van meer dan 40 minuten is zijn hoogtepunt van het jaar.

6. I’m Coming Out. – NikkieTutorials

De Nederlandse beautyqueen NikkieTutorials kwam met een van de meest verrassende video’s van het jaar. Daarin deed Nikkie De Jager haar grootste geheim uit de doeken. Ze werd namelijk geboren in het verkeerde lichaam.

5. I Bought The World’s Largest Firework ($600,000) – MrBeast

Mr. Beast staat bij YouTube helemaal bovenaan in de lijst van videomakers. Dat dankt hij onder andere aan deze virale video.

4. We Broke Up. – jeffreestar

Beautygoeroe Jeffree Star verraste begin dit jaar iedereen door aan te kondigen dat hij een zijn vriend Nathan Schwandt een einde hadden gemaakt aan hun relatie. De video ging meteen viraal.

3. First Debate Cold Open – SNL

Dit fragment uit Saterday Night Live’s focust op het eerste debat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. We zien Alec Baldwin als Donald Trump en Jim Carrey als Joe Biden.

2. Building the Perfect Squirrel Proof Bird Feeder – Mark Rober

YouTuber Mark Rober wou tijdens de lockdown vogels naar zijn tuin lokken door een voederbakje te hangen. Al snel merkte hij echter dat eekhoorn al het eten kwamen stelen. Daarom besloot hij een enorm hindernissenparcours te maken voor de knaagdieren en te volgen hoe lang ze erover deden om dat te overwinnen.

1. 8:46 – Dave Chappelle

De populairste video van 2020 is een stand-up special van comedian Dave Chappelle voor streamingdienst Netflix. De titel van de show verwijst naar de tijd dat de politieagent zijn knie op de nek van George Floyd had voor die overleed.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…