K-popgroep BLACKPINK breekt opnieuw YouTuberecord

BLACKPINK doet het opnieuw. Voor de tweede keer op rij breekt hun nieuwste nummer het YouTuberecord voor de meeste views in 24 uur. De clip voor het nummer How You Like That wist in 24 uur meer dan 80 miljoen views bij elkaar te sprokkelen.

Dat K-pop een wereldwijd en superpopulair fenomeen is, dat moeten we jullie niet meer vertellen. De fans van het genre oefenden de afgelopen weken hun macht uit op de politiek en steunden op verschillende manieren de Black Lives Matter-beweging. En nu maken ze hun macht ook duidelijk met een nieuw record op YouTube.

How You Like That

Fans moesten er meer dan een jaar op wachten maar eindelijk kwamen de meisjes van BLACKPINK met een nieuw nummer: How You Like That. Het is sinds vorig jaar april geleden dat het viertal een volledig eigen nummer uitbracht. Het nummer Kill This Love brak toen ook al het record voor de muziekvideo met de meeste YouTubeviews in 24 uur. Dat record wisten de meisjes toen wel maar één week te houden, want toen werd het alweer gebroken door BTS.

Maar de meisjes van BLACKPINK zaten het afgelopen jaar niet stil. Zo stonden ze op het podium van Coachella en brachten ze onlangs nog een samenwerking uit met Lady Gaga. Voor het nummer Sour Candy deed de Amerikaanse zangeres namelijk beroep op de girlpower van het Koreaanse (en Thaise) viertal.

Meer dan 80 miljoen views in 24 uur

Dat het antwoord op de vraag How You Like That bij de fans ‘ja’ is, werd duidelijk doordat het nummer opnieuw verschillende records brak. De clip voor het nummer werd in 24 uur tijd meer dan 80 miljoen keer bekeken. Daarmee werd het record, dat nu al iets meer dan een jaar op naam van BTS staat opnieuw gebroken.

Hoeveel views de video precies kreeg is nog niet duidelijk, daarvoor is het nog wachten op de officiële cijfers van YouTube. Naast het record qua aantal views, sneuvelden ook de records voor het hoogste aantal likes, comments en dislikes in 24 uur.

Meer
Lees meer...