Left Right
scrollTop top

K-popgroep Blackpink breekt YouTube-record van Ariana Grande opnieuw


K-popgroep Blackpink breekt YouTube-record van Ariana Grande opnieuw

Blackpink, de populairste vrouwelijke K-popgroep van het moment, heeft het record van de meeste YouTubeviews voor een muziekvideo in 24 uur gebroken. Deze titel was sinds enkele maanden in handen van Ariana Grande en haar nummer ‘Thank u, next’, maar nu gaat er dus opnieuw een K-popgroep mee lopen.

K-pop is al lang niet meer een genre dat uitsluitend Zuid-Koreanen aantrekt. Steeds meer mensen over de hele wereld vinden hun weg naar de aanstekelijke dansjes en felgekleurde video’s waarvoor K-pop bekend staat. Dat de wereld nu meekijkt, blijkt opnieuw uit de resultaten van de laatste comeback van Blackpink.

Record gesneuveld

De lijst met videoclips die in hun eerste 24 uur het meeste bekeken werden, werd lang gedomineerd door K-pop. Dat was tot Ariana Grande eind vorig jaar haar langverwachte videoclip uitbracht voor het nummer Thank u, next. Dat nummer stak de toenmalige nummer één, IDOL van K-popgroep BTS, voorbij met bijna 10 miljoen views meer.

Maar voor Ariana was de titel van korte duur, want nu, iets meer dan vier maanden later, is ze haar titel kwijt en opnieuw is het een K-popgroep die met de eer gaat lopen. Meisjesgroep Blackpink, die al in de top vijf te vinden was met hun laatste nummer DDU-DU DDU-DU, haalde nog eens een miljoen views meer dan Ariana Grande en is nu weer bovenaan te vinden.

Blackpink

Blackpink is een K-popgroep die bestaat uit vier meisjes, Jennie, Lisa, Jisoo en Rosé. Het viertal heeft hun ambities om het internationaal te maken nooit onder stoelen of banken gestoken. Zo brachten ze vorig jaar een nummer uit samen met Dua Lipa en trekken ze later dit jaar op hun eerste wereldtournee. De meisjes van Blackpink zijn dit jaar ook te zien op Coachella. Daar zullen ze de eerste vrouwelijke K-popgroep zijn die op het prestigieuze festival te zien is.

Dat hun nieuwste nummer Kill This Love nu records breekt op YouTube komt dan ook niet als een verrassing. In de eerste 24 uur dat de video online stond, werd hij 56,6 miljoen keer bekeken. Ondertussen zijn we vier dagen verder en staat de teller op een indrukwekkende 124 miljoen. De vorige clip van Blackpink, DDU-DU DDU-DU, werd enkele weken geleden de eerste muziekvideo van een K-popgroep die 700 miljoen views verzamelde op YouTube en ook Kill This Love is goed onderweg om die kaap te halen.

Dat Blackpink het goed doet met deze comeback is ongetwijfeld een enorme opsteker voor hun management, YG Entertainment. De maatschappij kwam namelijk in een negatief daglicht te staan nadat bekend werd dat Seungri, één van de leden van de populaire groep BIGBANG, betrokken is in een prostitutieschandaal. Op de dag dat dit nieuws uitlekte, daalden de aandelen van YG Entertainment op slag met 26 procent. Ondertussen zijn de aandelen van YG Entertainment opnieuw in stijgende lijn gegaan.

Google

Comeback BTS

Maar de heerschappij van Blackpink zal mogelijk maar van heel korte duur zijn. De grootste K-popgroep van het moment, BTS, komt later deze week namelijk met een nieuw nummer en dat zou het kersverse record opnieuw kunnen scherpstellen.

Voor hun nieuwe comeback heeft BTS de handen in elkaar geslagen met de Amerikaanse zangeres Halsey. De eerste teaser voor die comeback werd onlangs gelanceerd en werd in minder dan 24 uur al meer dan 13 miljoen keer bekeken. Het volledige nummer, Boy With Luv, én het album ‘Map of the Soul: Persona‘ worden vrijdag om 11 uur Belgische tijd gelanceerd. Wat we al weten over dat album lees je hier.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…