‘Baby Shark’ steekt ‘Despacito’ voorbij en is nu de meest bekeken video op YouTube

Baby Shark is erin geslaagd om het view-record van YouTube te verbreken. De clip van het kinderliedje werd meer dan 7,04 miljard keer bekeken en brak zo het record dat op naam stond van Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee.

Baby Shark du-du-du-du-du-duu“, ziezo nu kan je het ook weer meezingen voor de komende maand. Iedereen kent het nummer wel, maar nu is het ook écht het meest beluisterde nummer ter wereld, op YouTube althans.

Meer dan 7 miljard views

Het Zuid-Koreaanse kinderliedje Baby Shark werd enkele jaren geleden verrassend een gigantisch hit. Het verscheen toen zelfs in verschillende hitlijsten over de hele wereld tussen de groten der aarde. En de hype is duidelijk nog niet gaan liggen, want nu heeft het, vier jaar nadat de video verscheen op YouTube, nog een record beet.

De videoclip voor het nummer werd namelijk meer dan 7,04 miljard keer bekeken, waardoor die het record dat op naam stond van de monsterhit Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee. De videoclip voor dat nummer heeft op dit moment 7,038 miljard views. Op de derde plaats staat Shape Of You van Ed Sheeran met iets meer dan 5 miljard views.

Baby Shark

Volgens Seungkyu Lee heeft de populariteit van Baby Shark te maken met wat hij omschrijft als “de K-popfactor”. K-pop is uiteraard het populairste muziekgenre uit Zuid-Korea, dus heeft Pinkfong voor hun nummers gekeken naar wat werkt bij populaire K-popgroepen als BTS en BLACKPINK. “We hebben een K-popfactor toegevoegd aan onze nummers, dat zijn heel trendy beats en upbeat ritmes.” En die strategie heeft dus duidelijk z’n vruchten afgeworpen.

Het succes van Baby Shark blijft ook niet enkel bij het nummer. Zo krijgt het liedje een eigen reeks op Nickelodeon. Die zal gebaseerd zijn op de grote haai die op het einde van de videoclip van Baby Shark in beeld verschijnt.

Pinkfong, het bedrijf achter het nummer, heeft zelfs een deal met Netflix te pakken om content voor kinderen te maken. Daarbij zou het gaan om korte animatiefilmpjes, zoals Pinkfong al maakte voor de Koreaanse televisie. Maar daarnaast zou er ook gewerkt worden aan een musical.

Meer
Lees meer...