Documentaire over K-popgroep BLACKPINK staat nu op Netflix!

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de documentaire BLACKPINK: Light Up the Sky. In die documentaire zullen de vier meisjes van de K-popgroep BLACKPINK, Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé, je een blik gunnen achter de schermen van de Koreaanse muziekindustrie.

Er doen de wildste geruchten de ronde over de K-popwereld: van slavencontracten, tot crashdiëten en zelfs gedwongen plastische chirurgie. Maar niet alles daarvan is waar en sommige dingen zijn overdreven. Dankzij de meidengroep BLACKPINK zullen we nu inzicht krijgen in de mythische wereld van K-pop.

BLACKPINK: Light Up the Sky

De documentaire BLACKPINK: Light Up the Sky is vanaf vandaag te vinden op Netflix. In de film van 1 uur en 19 minuten zullen we beelden te zien krijgen van optredens, van achter de schermen (in de opnamestudio en de danszaal), maar ook openhartige interviews met de vier leden.

Netflix deelde voor de gelegenheid al de openingsscène van de documentaire. En die vat al perfect samen wat je van de film kan verwachten. BLACKPINK: Light Up the Sky begint namelijk met het viertal op hun allereerste persconferentie. Rosé, Jennie, Jisoo en Lisa staan daarbij voor een muisstille zaal, waarin je enkel het geluid van de toetsen van de journalisten hoort. Vervolgens maakt de film een sprong van drie jaar en krijg je BLACKPINK te zien in 2019. Gillende fans, optredens met duizenden aanwezigen, … het contrast kan bijna niet groter zijn. In drie jaar tijd wist BLACKPINK uit te groeien tot een van de grootste K-popgroepen van het moment. En in de documentaire zullen we te zien krijgen hoe ze daar geraakt zijn.

Eerste album

Op 2 oktober verscheen het eerste volledige album van BLACKPINK. Daarop waren hun samenwerkingen met Selena Gomez en Cardi B te vinden, maar ook vijf gloednieuwe nummers.

Van die nieuwe nummers wist title track Lovesick Girls het al te schoppen tot de eerste plaats op de Billboard Global 200 Excluding United States. In de documentaire zullen we ook te zien krijgen hoe de meisjes werkten aan dat album.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...