Jeffree Star reageert eindelijk op drama, maar maakt alles alleen maar erger

Jeffree Star en Shane Dawson kwamen de afgelopen weken opnieuw terecht in een gigantisch YouTubedrama. De twee zouden rechtstreeks betrokken zijn geweest bij de Bye Sister-video van Tati Westbrook die ervoor zorgde dat James Charles miljoenen volgers verloor. Shane Dawson reageerde meteen op de video en noemde Tati een leugenaar. Maar Jeffree bleef stil. Tot nu.

Jeffree Star heeft eindelijk zijn stilde gebroken over het recente drama waarin hij samen met Shane Dawson verwikkeld was. De twee zouden “het brein” geweest zijn achter de Bye Sister-video die bijna het einde betekende voor de carrière van James Charles.

Bye Sister

Voor de oorzaak van het drama moeten we terugkeren naar vorig jaar. Toen dropte Tati Westbrook een video van meer dan 40 minuten waarin ze James Charles volledig de grond in boorde. Hij zou haar verraden hebben als vriend en zou daarbovenop ook nog eens “z’n zinnen gezet hebben op heteromannen”. Die video bleef ook niet zonder gevolgen, want James Charles verloor massaal volgers.

Toen al mengde Jeffree Star zich in de ruzie en liet hij weten dat James z’n huis niet meer binnen mocht nadat hij Nate (de ex-vriend van Jeffree) had proberen verleiden. Daarnaast was James volgens Jeffree ook een gevaar voor de samenleving. De beautygoeroe sprak toen ook over een geluidsfragment dat dat zou bewijzen.

Tati Westbrook

https://youtu.be/1aIYkgTcHBw

We zijn ondertussen een jaar verder en in dat jaar is er heel wat gebeurd. James kon al snel na de Bye Sister-video zijn imago herstellen, waardoor hij z’n volgers kon terugverdienen. Tati bleef heel lang stil. Tot ze zo’n drie weken geleden plots een tweede bom dropte. Dat deed ze opnieuw met een video van meer dan 40 minuten.

De video ging deze keer niet over James Charles, maar wel over Jeffree Star en Shane Dawson. In de video zegt Tati dat de twee haar allerlei leugens over James vertelden, waardoor haar beeld over de beautyvlogger compleet veranderde. Volgens Tati was dit allemaal onderdeel van een plan van de twee om het imago van James Charles te schaden en er zo voor te zorgen dat hij niet populairder zou worden dan hen. In de video zegt Tati ook dat ze bang is voor Jeffree en zelfs verhuisde omdat ze zich niet meer veilig voelde in haar eigen huis. Ze liet verder ook weten dat haar advocaten met de zaak bezig waren, waardoor ze over sommige onderwerpen niet verder in detail kon gaan.

Shane Dawson reageerde vrijwel meteen op de video van Tati in een korte livestream op Instagram. Daarin noemt hij Tati gestoord en een leugenaar. Maar Jeffree nam meer zijn tijd om met een reactie te komen. Hij postte wekenlang niets op sociale media en leek zich van de kwestie te distantiëren. Maar nu heeft hij dan toch eindelijk zijn kant van de feiten gegeven.

Doing what’s right

In een video van iets meer dan 10 minuten legt Jeffree uit waarom hij zo lang verdwenen was en wat zijn kant van de feiten is. De beautygoeroe zit in zijn roze peignoir in de zetel en legt uit dat hij de afgelopen weken aan “zelfreflectie” heeft gedaan. “In het verleden heb ik me vaak schuldig gemaakt aan praten uit woede, frustratie en emotie”, zo legt hij uit. Maar nu heeft hij dus zijn tijd genomen om na te denken over zijn eigen daden.

Hij vertelt over hoe hij in het verleden meermaals in de fout ging, maar nu “een nieuw hoofdstuk” in z’n leven ingaat. Hij biedt ook persoonlijk zijn excuses aan aan James Charles. Maar verdere uitleg of verklaring blijft uit. Jeffree blijft herhalen dat hij fouten heeft gemaakt en dat hij zijn best zal doen om een beter persoon te worden. Hij heeft ook nog een boodschap voor Shane Dawson, met wie hij nog steeds bevriend is. Hij geeft aan dat ze allebei fouten hebben gemaakt, in het verleden en nu, maar ze blijven dus aan elkaars kant staan.

Op het einde van zijn video houdt Jeffree nog een verkoopspraatje voor zijn make-uplijn, waarbij hij aangeeft hoe inclusief zijn merk is. Hij vertelt ook dat er een heel interessant project aan zit te komen.

Bekijk hier de volledige video van Jeffree Star:

https://www.youtube.com/watch?v=hOuwNiCa-zU

Black Lives Matter

Maar de kritiek over de video van Jeffree gaat vooral over het feit dat hij plots over Black Lives Matter begint. Mensen zien dit niet als een plotse blijk van medeleven, maar vooral als een manier om de aandacht van zichzelf weg te halen.

Jeffree heeft zich in het verleden meermaals schuldig gemaakt aan racistische uitspraken. Dat hij nu plots een grote aanhanger is van de Black Lives Matter-beweging, lijkt voor sommigen dan ook ongeloofwaardig. De miljonair zegt ook niets over een donatie die hij gemaakt heeft en ook in de caption van de video is geen link of verder informatie over Black Lives Matter te vinden.

Al snel regende het negatieve reacties onder de video op YouTube waardoor Jeffree ze moest uitschakelen. Ondertussen heeft de video ook al meer dan 300.000 dislikes. Jeffree verloor sinds hij de video uploadde ook al meer dan 100.000 volgers, maar voorlopig lijkt de schade beperkt te blijven.

Meer
Lees meer...