James Charles breekt de stilte over drama rond Tati Westbrook, Shane Dawson en Jeffree Star

Het rommelt opnieuw in het prachtige land dat beauty-YouTube heet. Nadat Tati Westbrook voor de tweede keer met een video van meer dan 40 minuten op de proppen kwam, zijn de ogen vooral gericht op Shane Dawson en Jeffree Star. Maar aan de bron van al het drama staat James Charles en die heeft zich nu voor de eerste keer laten horen.

Vorige week dropte Tati Westbrook een bommetje door in een nieuwe video Shane Dawson en Jeffree Star aan te wijzen als “het brein” achter haar ‘Bye Sister’-video. In die video beschuldigde ze James van allerlei zaken, gaande van vertrouwensbreuk tot aanranding. De video, die ondertussen al enkele maanden verwijderd is van YouTube, is nu weer onder de aandacht omdat Tati een nieuwe video heeft gemaakt over de feiten.

Video mét Tati

https://youtu.be/1aIYkgTcHBw

In haar tweede video liet Tati Westbrook al weten dat James Charles had voorgesteld om de video samen met haar te maken. We konden er dus al vanuit gaan dat James in “karmageddon” (zoals dramageddon 3.0 vaak genoemd wordt) aan de kant van Tati staat.

Dat is verwonderlijk want dramageddon 2.0 speelde zich af rond het drama tussen James Charles en Tati Westbrook. Maar in haar nieuwe video gaf Tati aan dat alles wat ze vertelde over James Charles gebaseerd was op leugens die haar ingefluisterd werden door Shane Dawson en Jeffree Star. Of dat waar is, vertelt James niet, maar hij geeft wel een cryptische boodschap mee.

James Charles

Op sociale media bleef James Charles unbothered door het drama en postte hij vrolijk verder selfies, filmpjes en tweets over zijn dagelijkse leven. Het drama liet hij gewoon aan zich voorbij gaan en daar had hij gelijk in, want de aantijgingen tegen hem heeft hij vorig jaar al ontkracht in een lange video.

James Charles werd gespot door een paparazzo toen hij eten ging halen. Die vuurde allerhande vragen af op de nu 21-jarige YouTuber. Op de meeste vragen antwoordde James met een droge “no comment“, maar een keer liet hij toch iets meer weten. Toen hij de vraag kreeg of mensen gecanceld moeten worden, gaf hij het veelzeggende antwoord: “Dit soort zaken moet zaak per zaak bekeken worden. Daarbij moet gekeken worden naar of mensen veranderen.” En als er iemand is die over de jaren duidelijk niet veranderd is, dan is het wel Shane Dawson. Hij kwam eerst onder vuur door zijn racistische, seksistische en soms zelfs pedofiele uitspraken uit het verleden, maar nu hangt hem het drama rond James Charles boven het hoofd. In het fragment wordt ook duidelijk dat James niet meer met Shane gesproken heeft sinds vorig jaar.

Bekijk hier het volledige fragment:

Waar is Jeffree Star?

https://www.instagram.com/p/CB6RJZmhCSL/

We hebben nu al reacties van Shane Dawson (de dramatische livevideo op Instgram) en James Charles (die duidelijk niets meer met het drama te maken wil hebben), maar het is nog wachten op één naam. Het is opvallend stil rond Jeffree Star sinds Tati Westbrook haar video dropte. Doorgaans is Jeffree er nochtans als de kippen bij om zich te mengen in drama en alles nog een beetje op te blazen.

Nu heeft de beauty-YouTuber al bijna twee weken lang niets gepost op Twitter of Instagram. Op Instagram heeft hij ondertussen ook zijn comments uitgeschakeld, waardoor niemand nog kan reageren op zijn foto’s. De reacties die hij de laatste tijden kreeg, gingen allemaal enkel over het drama.

Ook op zijn YouTubekanaal is het doodstil. Het is nog niet duidelijk of Jeffree aan het werken is aan een grote reactievideo of dat hij simpelweg het drama wil proberen ontlopen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Meer
Lees meer...