Left Right
scrollTop top

‘Eveline’, die naaktbeelden van BV’s bemachtigde, blijkt 27-jarige student


Stan Van Samang Sean Dhondt Peter Van de Veire
© Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire – Bron: Isopix/DPG/SBS

Er zijn meer details uitgelekt over de daders die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van naaktbeelden van Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire. De beelden zijn verkregen door een 27-jarige student uit Gent die zich voordeed als ‘Eveline’. Daarna zijn ze verspreid door een 22-jarige man uit de Kempen. Beide mannen hebben de feiten bekend.

De zaak rond naaktbeelden van de BV’s Stan Van Samang, Sean Dhondt en Peter Van de Veire barstte ongeveer een maand geleden los. Half Vlaanderen kreeg toen de foto’s en video’s doorgestuurd via WhatsApp en Facebook Messenger. Zowel Sean Dhondt als Peter Van de Veire reageerden kort daarna met een verklaring. Daarin zeiden ze dat de beelden zonder hun toestemming verspreid waren. Op 10 september diende Stan Van Samang een klacht in tegen de daders.

De drie slachtoffers bleken via Instagram gecontacteerd door een ‘Eveline’. Die stuurde zelf pikante berichten en vroeg de BV’s om via het anonieme Kik foto’s en video’s door te sturen. Beide profielen waren ondertussen verwijderd en dus leek het helemaal niet vanzelfsprekend dat de persoon achter ‘Eveline’ ooit gevonden zou worden.

Nu blijkt de computer crime unit van de federale politie er toch in geslaagd om de daders op te sporen. Gisteren – 7 oktober – liet het Brusselse parket weten dat er twee verdachten geïdentificeerd zijn en dat beiden bekend hebben.

27-jarige student uit Gent

Vandaag komen de kranten Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad met meer details over de twee daders. De beelden zouden verkregen zijn door een 27-jarige mannelijke student uit Gent. Die deed zich online voor als ‘Eveline’ en wist zo de BV’s zo ver te krijgen dat ze hem foto’s en video’s stuurden. De jongeman laat weten de BV’s nooit gechanteerd te hebben. Hij deed het naar eigen zeggen enkel voor de kick en omdat hij graag beelden van mooie blote mannen verzamelt.

De student zou al zo’n vier jaar op een gelijkaardige manier aan catfishing doen. Zijn slachtoffers zijn zowel bekende als onbekende Vlamingen. Naast de drie gekende namen zouden er nog minstens drie andere BV’s beelden gestuurd hebben.

22-jarige Kempenaar

Deze man is echter niet de man die verantwoordelijk is voor het massaal verspreiden van de beelden van Sean Dhondt, Peter Van de Veire en Stan Van Samang. Hij stuurde de foto’s en video’s wel door naar een kennis van 22 jaar uit de Kempen. Die deelde ze vervolgens met andere mannen op Grindr, een datingapplicatie voor homo’s.

Het is ook via deze Kempenaar dat de politie uiteindelijk de daders wist te ontmaskeren. Hij zou namelijk ergens een IP-adres hebben achtergelaten waardoor de computer crime unit zijn identiteit wist te achterhalen. De man praatte vervolgens zijn mededader aan de galg. Beide mannen riskeren vijf jaar cel en een boete van 80.000 euro.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636