Sean Dhondt komt als derde bv naar buiten met statement over gelekte naaktbeelden

Na Stan Van Samang en Peter Van de Veire komt nu ook Sean Dhondt met een statement over de verspreiding van naaktbeelden. De drie bv’s werden het slachtoffer van een lek van naaktfoto’s die via sociale media gedeeld werden. “De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend”, zo klinkt het bij de presentator.

De afgelopen dagen circuleerden naaktbeelden van Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt op sociale media. Het gaat om privéfoto’s die verspreid werden en zo gezien werden door duizenden mensen.

Naaktfoto’s

Stan Van Samang was de eerste die reageerde op het incident. Hij deed dat via zijn advocaat Patrick Hofströsller. De acteur en zanger heeft klacht ingediend tegen onbekenden. De rechter besliste ook al dat wie de beelden nu nog verspreidt, een dwangsom van 10.000 euro riskeert. Stan Van Samang zelf reageerde in een persbericht. Daarin vertelt hij dat z’n vertrouwen ernstig geschonden is. Hij gaf ook meteen een waarschuwing, vooral gericht aan jongeren, dat ze voorzichtig moeten zijn met intieme beelden.

Vandaag volgde het statement van Peter Van de Veire. Hij kaartte het onderwerp aan in zijn ochtendshow op de radiozender MNM. Daar las hij een uitgebreid statement voor dat hij nadien ook deelde op de website van de zender. Hij wil vooral sexting bespreekbaar maken omdat hij beseft dat hij niet het enige slachtoffer is. In zijn open brief benadrukt Peter Van de Veire ook dat er gevangenisstraffen tot 5 jaar staan op het verspreiden van naaktbeelden, iets waar heel wat mensen zich de afgelopen dagen schuldig aan hebben gemaakt.

Sean Dhondt

Nu stapt ook Sean Dhondt naar buiten als de derde bv wiens foto’s verspreid werden. Ook hij deed dat met een statement op de radiozender Qmusic, waar hij werkt als presentator. “Ik voel dat het nodig is”, zo begon hij, “Ik ga daar niet over liegen, de impact op mezelf en mijn dichte omgeving, de mensen die ik het aller-, allerliefste zie, is enorm. Gigantisch zelfs.”

“De manier waarop mijn privacy en die van anderen is geschonden, is ronduit mensonterend. Met als gevolg een hallucinant sneeuwbaleffect, in gang gezet door iemand die het nodig vond om privébeelden kwaadwillig te verspreiden.” Sean benadrukt dat het ging om privébeelden, maar geeft ook toe dat hij beter had moeten nadenken voor hij de beelden maakte. “Het was uiteraard niet de bedoeling dat die beelden ongevraagd zouden rondgaan. Want zo kwamen ze ook terecht bij mensen die, tegen hun wil, die beelden te zien hebben gekregen. En ontstonden er plots de wildste verhalen. Daarom is het zo belangrijk dat dit stopt.”

“Wees lief voor elkaar”

Ook Sean Dhondt haalt ook aan dat het verspreiden van naaktbeelden iets is dat wel vaker gebeurt en ernstige schade kan berokkenen aan de slachtoffers ervan. “Ik kon terugvallen op een vangnet van familie, vrienden en collega’s bij Qmusic, bij VTM en ver daarbuiten. Maar ik kan me heel goed inbeelden dat mensen die geen dergelijk, warm opvangnet rondom zich hebben of jonge mensen, die minder weerbaar zijn, er daardoor echt onderdoor gaan.”

“Daarom vind ik het nodig om er nu iets over te zeggen. Want wat mij nu overkomen is, kan misschien wel andere mensen helpen. Dus voor iedereen die hetzelfde meemaakt of meegemaakt heeft of iemand kent in dezelfde situatie, alsjeblieft: wees lief voor elkaar. Doe er niet lacherig over of pest elkaar niet. Want dit is ernstig. Mensen kunnen in zo’n situatie alle hulp gebruiken.”

Het volledige statement kan je terugvinden op de website van Qmusic.

Meer
Lees meer...