Kanye West bevestigt nederlaag in presidentsverkiezingen en stelt zich meteen kandidaat voor 2024

De uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is voorlopig nog onbekend. Maar het is wel al duidelijk dat Kanye West niet de volgende president van de Verenigde Staten wordt. Dat heeft de rapper ook zelf toegegeven. Maar hij blijft niet bij de pakken zitten: Kanye 2024 is een feit.

Dat de kans héél groot was dat Kanye West niet de volgende president van de Verenigde Staten zou worden, daar was (bijna) de hele wereld van overtuigd. Maar toch bleef de rapper er tot op het bittere eind zelf in geloven.

WELP

Dat einde is nu wel aangekomen. Want met een veelzeggende (verwijderde) tweet, bevestigde Kanye West z’n nederlaag op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij deelde een foto van z’n silhouet voor de kaart van de Verenigde Staten. Die is ingekleurd naargelang de keuzes per staat voor Donald Trump of Joe Biden.

De foto kreeg het bijschrift “WELP“, wat ongeloof en verslagenheid uitdrukt. Kanye kondigde in dezelfde teleurgestelde adem wel aan dat hij zich ook de volgende keer kandidaat zal stellen om Amerikaans president te worden. “KANYE 2024” is een feit.

https://twitter.com/HipHopTies/status/1323859248988610561

“KANYE 2024”

Ondertussen heeft Kanye West z’n bericht verwijderd. Maar enkele uren later deelde hij al weer dezelfde foto met z’n volgers. Alleen staat daar nu enkel nog “KANYE 2024” bij te lezen. Het “WELP“-gedeelte is voorgoed verdwenen.

Eerste keer

In de loop van 2 november had de rapper/modeontwerper/ondernemer nog verschillende foto’s, filmpjes en berichten gedeeld. Daaruit bleek dat hij nog steeds in zichzelf als presidentskandidaat geloofde. “God is goed”, schreef Kanye West.

“Vandaag ga ik voor de eerste keer in m’n leven stemmen voor de president van de Verenigde Staten. En die stem gaat naar iemand die ik volledig vertrouw … mezelf.”

“De eerste stem van m’n leven”, deelde hij later nog. “We zijn hier om te dienen. We bidden voor elke dienende leider ter wereld.” Dat schreef Kanye West bij een filmpje waarop te zien is dat hij z’n stembiljet indient.

Meer
Lees meer...