Kanye West krijgt tijdelijke ban van Twitter

Kanye West is de strijd aangegaan met Universal en Sony over zijn contracten. De rapper omschrijft dat contract als een slavencontract en wil eronder uit. Daarom is hij nu al enkele dagen enorm actief op Twitter. Hij houdt zo z’n fans op de hoogte van de zaak en deelde screenshots van zijn contracten, maar dat was niet alles.

Rapper en (jawel, nog steeds) presidentskandidaat Kanye West is tegenwoordig opnieuw opvallend actief op Twitter. Hij gebruikt het medium om zijn ongenoegen over de muziekindustrie te delen. Daarbij heeft hij het vooral gemunt op Universal en Sony en de contracten die hij met de bedrijven heeft.

Slavencontract

“Ik breng geen muziek meer uit tot ik klaar ben met mijn contract met Sony en Universal”, zo begon de Twitter-rant van Kanye West over de muziekindustrie. Ondertussen zijn we al enkele dagen verder en heeft Kanye al heel wat gegevens gedeeld, waaronder zijn volledige contract met Universal. De rapper probeerde dat contract eerst te delen via pdf, maar moest uiteindelijk screenshots sturen van elke pagina.

Verder eiste Kanye ook verontschuldigingen van Drake en J. Cole. De twee zouden namelijk allebei Kanye gedisst hebben in hun nummers. Bij Drake gaat het om Laugh Now Cry Later, met lyrics als “Distance between us is not like a store, this isn’t a closeable gap, ayy / I seen some n****s attack and don’t end up makin’ it back“. Dit zou verwijzen naar Kanye’s sponsordeal met het merk Gap. Bij J. Cole gaat het om het nummer False Prophets. Daarin rapt hij: “When he tell us he a genius but it’s clearer lately, It’s been hard for him to look into the mirror lately“. De “genius” zou daarbij dus verwijzen naar Kanye die zichzelf maar al te graag omschrijft als een genie.

Tot slot deelde Kanye ook een filmpje waarop te zien is hoe hij urineert op een van zijn Grammy Awards. Daarbij deelde hij de boodschap: “Geloof mij, ik zal niet stoppen”. Met die tweet wil hij dus – op een heel plastische manier – opnieuw z’n ongenoegen met de muziekindustrie uiten. Het waren een aantal drukke dagen voor de Twitter-fans van Kanye, maar sinds kort is er radiostilte op zijn account. En dat is niet zomaar, want het account van Kanye West is door Twitter tijdelijk opgeschort.

Ban

Kanye West kreeg een ban van 12 uur. Dat liet zijn vriend is namelijk voor 12 uur geband van Twitter. Dat liet acteur en persoonlijke vriend van Kanye Rick Fox weten op zijn account op Twitter. De reden voor die ban is dat Kanye privégegevens lekte van de Chief Content Officer Randall Lane.

Kanye deelde een screenshot van het nummer van Randall Lane in één van zijn vele tweets. Daarbij deelde hij de boodschap: “Als iemand van mijn fans een witte supremist wil bellen … dit is de redacteur van Forbes”. Oliver Darcy van Twitter liet vervolgens weten dat Kanye’s profiel geband is tot de rapper de tweet over Randall Lane verwijderd. De tweet staat voorlopig nog steeds op Kanye’s profiel, maar is wel door Twitter verborgen.

Meer
Lees meer...