Foo Fighters vervoegen op laatste nippertje benefietconcert Joe Biden

De Foo Fighters werden op het laatste nippertje toegevoegd aan de line-up van het virtuele benefietconcert ten voordele van de presidentscampagne van de democraat Joe Biden. Op het ‘I Will Vote’-concert waren allerlei bekende Amerikaanse sterren te zien, onder wie Aloe Blacc, Black Eyed Peas, Jon Bon Jovi, Cher, John Legend en P!nk.

“Muziek heeft de kracht om de wereld te veranderen. Net als stemmen”, schreef de band op Twitter.

De line-up van het digitale evenement bestond verder nog uit A$AP Ferg, Sara Bareilles, Aloe Blacc, Black Eyed Peas, Jennifer Hudson, Jon Bon Jovi, Cher, Ciara, Darren Criss, Andra Day, Jermaine Dupri, Ne-Yo, Johnta Austin & Friends, Foo Fighters, Macy Gray, John Legend, Dave Matthews, P!nk en Ben Platt. Alle artiesten traden vanaf een andere locatie op. Sommige optredens waren echt live, andere waren op voorhand opgenomen.

Kamala Harris  

Het concert werd gepresenteerd door George Lopez en Ana Navarro. Naast de optredende artiesten was ook Kamala Harris, de running mate van Biden te zien, en acteurs onder wie Helen Mirren, Billy Porter en Amy Schumer.

Om het evenement live te volgen, konden fans en progressieve sympathisanten een donatie doen ten voordele van de presidentscampagne van Biden. Ondertussen staat de volledige stream online op het persoonlijke YouTubekanaal van Kamala Harris.

Geen verrassing

Foo Fighters is één van de grootste rockbands van het moment. De band werd in 1995 opgericht door voormalig Nirvana-drummer Dave Grohl. Die nam in datzelfde jaar nog in z’n eentje de plaat ‘Foo Fighters’ op.

De hits volgden elkaar op met onder andere The Pretender, Everlong, Learn To Fly, Best Of You en This Is A Call. Het laatste wapenfeit van Foo Fighters, ‘Concrete and Gold’, kwam eind 2017 uit. De band staat er om bekend vooral live erg sterk te zijn.

Dat Grohl en zijn trawanten hun nek uitsteken voor Biden, mag eigenlijk voor niemand een verrassing zijn. Zo stak Dave Grohl al in zijn Nirvana-tijd begin jaren ’90 zijn sympathie voor progressieve politieke ideeën niet onder stoelen of banken. Voor zijn tijd in Nirvana speelde Grohl trouwens in een hardcore punkband, een genre waarin het destijds bon ton was om uit te pakken met je anarchistische en ultraprogressieve overtuigingen.

Meer
Lees meer...