Left Right
scrollTop top

Wie is Peter De Graef in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je hem van kennen?


Peter De Graef DSMTW
© VIER

De nieuwste uitdager in De Slimste Mens ter Wereld is acteur Peter De Graef. De kans is groot dat hem al eens aan het werk hebt gezien in een serie of film, maar Peter is ook actief achter de schermen. Dit is waar je hem van kan kennen.

We komen steeds dichter bij de finale van De Slimste Mens ter Wereld, maar er zijn natuurlijk nog heel wat kandidaten die hun kans komen wagen. Eén daarvan is Peter De Graef. Hij is actief als acteur op televisie en in het theater. Daarnaast schreef en regisseerde hij al tientallen theaterstukken.

Peter De Graef

Peter De Graef studeerde toneel en voordracht en na zijn studies ging hij meteen aan de slag in het theater. Zo speelde hij vanaf 1979 in verschillende gezelschappen. Daarnaast schreef hij toen al zijn eerste werken.

Vanaf 1992 was hij voor de eerste keer te horen op de televisie. Hij sprak toen een stemmetje in in de Vlaamse versie van Beestenbos is boos. In de jaren die daarop volgden had hij kleine rolletjes in reeksen als Buiten de zone en Recht op recht. Zijn eerste rol in een langspeelfilm versierde Peter De Graef in 2007. Toen speelde hij de psychiater in de film Ben X.

Later verscheen Peter ook in gastrollen in verschillende populaire Vlaamse reeksen. Het gaat daarbij onder andere om Witse, Code 37, In Vlaamse velden en Callboys. In 2009 speelde Peter De Graef een van de hoofdrollen in de telenovelle David. Zijn volgende vaste rol was die van Pol Driesen in Den elfde van den elfde in 2016 en in 2019 kreeg hij een vaste rol in De bende van Jan de Lichte als Michel Embo. Eerder dit jaar was Peter De Graef nog te zien in De zonen van Van As en Over Water.

Kan Peter De Graef De Slimste Mens ter Wereld worden?

Elke kandidaat krijgt voor zijn of haar eerste deelname de vraag of ze zichzelf De Slimste Mens ter Wereld zien worden. “Dat denk ik niet”, zo krijgen we te horen bij Peter De Graef. “Allez, zo voel ik mij toch niet.”

Toch stapt hij vol zelfvertrouwen in het spel. “Ik heb van niemand schrik”, zo klinkt het. Peter heeft zich ook niet speciaal voorbereid op zijn deelname. “Maar ik lees wel dagelijks de kranten. Ja, ik lees een paar kranten en ik hou uit interesse de actualiteit in de gaten. En ik leef al 62 jaar dus ik heb een groot deel van de wereldgeschiedenis meegemaakt. Als ik filmpjes zie uit de jaren 60 of 70 dan kom ik thuis. Dat is geen voorbereiding, maar ik denk dat dat voldoende is.” Die leeftijd kan inderdaad van pas komen in de eerste aflevering van Peter, want daarin neemt hij het op tegen twee jonge tegenstanders: de 27-jarige Conner Rousseau en de 22-jarige Chibi Ichigo.

Bekijk hier de volledige lijst met alle kandidaten van De Slimste Mens 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…