Finalisten ‘The Masked Singer’ blikken terug op avontuur: “Het was uniek”

De laatste maskers zijn afgevallen en de winnares is bekend in The Masked Singer. Toch zit het programma er nog niet volledig op. Zaterdagavond blikken de finalisten namelijk nog één keer terug op het geweldige avontuur dat heel wat kijkers achter weken lang in de ban hield.

Sandra Kim is vrijdagavond gekroond tot winnares van het eerste seizoen van The Masked Singer op VTM. De voormalige winnares van het Eurovisiesongfestival in 1986 maakte van bij het begin indruk en wist haar favorietenrol ook te verzilveren.

“Zal The Masked Singer nooit vergeten”

Zaterdagavond om 19.50 toont VTM in de special Behind The Mask – The Day After hoe Sandra Kim haar bijzonder avontuur beleefde. Je volgt haar tijdens de voorbereidingen, repetities en opnames. “Ik was doodnerveus. Het is een grote tv-show en het moest tóp zijn”, zegt Sandra daarover.

Maar uiteraard is ze heel trots op haar overwinning. “I did it! Ik ben super fier dat ik deze ervaring op mijn cv en in mijn biografie kan schrijven. Het was uniek, ik zal The Masked Singer nooit of nooit vergeten.”

“Alles deed pijn”

Ook verliezend finalist Gio Kemper komt aan het woord in deze speciale extra aflevering. Hij spreekt over hoe het was om week na week met zijn masker te moeten optreden. Daarin zag hij namelijk niets en ademde hij voortdurend zijn eigen adem in.

“Het lijkt alsof je aan het zingen bent in een sauna. Na mijn eerste optreden was ik buiten adem, zweette ik me kapot en alles deed pijn. Heb je ooit al 5 minuten constant in slow motion bewogen? Dat is retezwaar, ik trilde als een gek”, blikt Gio terug.

Pijn door wolvenstaart

De derde – en misschien wel meest verrassende – finalist bleek niemand minder dan Kevin Janssens. De acteur toonde zich als een meer dan degelijke zanger en verbaasde hij wat kijkers. “Toen ze mij voor The Masked Singer vroegen heb ik niet getwijfeld”, blikt hij terug. “Ik vond het zó goed en geestig.”

Kevin Janssens heeft het tijdens Behind The Mask – The Day After ook over zijn wolvenpak. “Het was heel aanwezig, expressief en toch ook fragiel. Ik wilde graag een leeuw zijn, maar Wolf kwam het dichtst in de buurt. Anders was het een franchipane, een framboos of een meetlat”, legt hij uit. Toch waren er ook wat problemen, vooral met zijn enorme staart. “Ik heb er veel pijn van gehad. Vier shows later hebben ze er een soort harnas van gemaakt zodat het minder belastend was voor mijn rug.”

Meer
Lees meer...