Left Right
scrollTop top

Petitie om Amber Heard te vervangen in ‘Aquaman’ kreeg al anderhalf miljoen handtekeningen


Amber Heard Aquaman
© Amber Heard als Mera in ‘Aquaman’ – Bron: Warner Bros.

Een online petitie om actrice Amber Heard te schrappen uit het vervolg van Aquaman heeft al een gigantisch aantal handtekening gekregen. In totaal ondertekenden al meer dan anderhalf miljoen mensen de petitie.

De vraag om Amber Heard te vervangen in de rol van Mera in de tweede Aquaman-film kwam er nadat Warner Bros. beslist had om haar ex Johnny Depp te vervangen als Grindelwald in Fantastics Beasts. De filmstudio besliste daartoe door de aanhoudende verhalen over huiselijk geweld die aan hem gelinkt worden.

Zo kreeg Depp onlangs ongelijk in een proces tegen de Britse krant The Sun. Die had hem omschreven als “wife-beater“. Daar kon de acteur niet mee lachen waardoor hij de krant voor de rechter sleepte wegens laster. Maar dat proces verloor hij dus.

Hoewel Depp in beroep ging, besloot Warner Bros. hem toch te vragen om afstand te doen van zijn rol als Grindelwald. Ondertussen is Mads Mikkelsen aangesteld als vervanger.

Amber Heard

Veel fans van Johnny Depp zijn kwaad op de filmstudio voor die beslissing. Zij vinden het vooral niet kunnen dat Warner Bros. wel gewoon blijft samenwerken met Amber Heard voor het vervolg op Aquaman.

“Het is bewezen dat Amber Heard Johnny Depp mishandelde. Ze sloeg hem twee keer in het gezicht en verwondde zijn vinger met een gebroken fles waardoor Depp in het ziekenhuis belandde. Het is geweten dat Amber Heard zich schuldig maakte aan huiselijk geweld en daarom moeten Warner Bros. en DC Entertainment haar ook verwijderen uit Aquaman 2“, valt te lezen in de petitie die zij hebben opgesteld.

1,6 miljoen

De initiatiefnemers wijzen erop dat die discriminatie nog maar eens aantoont dat huiselijk geweld tegen mannen vaak veel minder serieus genomen wordt. Ondertussen sprak Amber Heard zich al kwaad uit tegen de initiatiefnemers van de petitie.

Maar dat stopt de populariteit van deze oproep niet. Op dit moment hebben in totaal al meer dan 1,6 miljoen mensen de online petitie ondertekend. Daarmee zitten ze al over de helft van de 3 miljoen handtekeningen die ze willen verzamelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…