Amber Heard haalt uit naar fans Johnny Depp na petities die haar ontslag bij ‘Aquaman’ eisen

Johnny Depp maakte onlangs bekend dat hij, op vraag van Warner Bros., niet meer te zien zal zijn als Grindelwald in de films van Fantastic Beasts. De vele fans van de acteur accepteerden dit niet en eisten dat ook Amber Heard ontslagen zou worden voor het vervolg van Aquaman. Maar dat zal niet gebeuren, zo zegt ze nu zelf.

De saga rond Amber Heard en Johnny Depp blijft duren. Zeker nu Johnny Depp zijn rechtszaak tegen The Sun verloren heeft en daardoor ook gedwongen afscheid moest nemen van zijn rol als Grindelwald in Fantastics Beasts.

Amber Heard en Johnny Depp

Johnny Depp en Amber Heard trouwden in 2015, maar een jaar later kondigde Amber Heard al aan dat ze zouden scheiden. Daarbij vroeg ze ook een straatverbod tegen Depp omdat hij haar zou mishandeld hebben. Later kwamen er dan weer geruchten dat het juist Heard was die Depp mishandelde tijdens de relatie.

Naar aanleiding van de beschuldigen door Amber Heard schreef The Sun een artikel waarin ze Depp omschreven als een “wife-beater“. En daar kon de acteur niet mee lachen waardoor hij de krant voor de rechter sleepte wegens laster. Dat proces vond onlangs plaats en daarbij kreeg Depp ongelijk. En dat had grote gevolgen voor zijn carrière.

Ontslag Warner Bros.

Hoewel Depp beroep aantekende tegen de beslissing van de rechtbank, besliste Warner Bros. al om de acteur te vragen om afstand te doen van zijn rol als Grindelwald in de films van Fantastic Beasts. In een post op Instagram liet Depp al weten dat hij daarmee instemde en dat hij dus niet meer te zien zal zijn in de komende films van de franchise. Er zijn al geruchten dat de Deense acteur Mads Mikkelsen de rol van hem zou overnemen.

Veel fans van Johnny Depp reageerden onthutst op dit nieuws en vonden het vooral niet kunnen dat de acteur gestraft wordt en Amber Heard niet. Daarom startten ze een petitie op om Amber Heard te ontslaan bij Aquaman, waar ze de rol van Mera speelt. Die film wordt namelijk ook geproduceerd door Warner Bros. dus vinden de fans van de acteur dat dezelfde maatregelen genomen moeten worden tegen Heard.

Petitie

Bij de petitie staat te lezen: “Het is bewezen dat Amber Heard Johnny Depp mishandelde. Ze sloeg hem twee keer in het gezicht en verwondde zijn vinger met een gebroken fles waardoor Depp in het ziekenhuis belandde. Het is geweten dat Amber Heard zich schuldig maakte aan huiselijk geweld en daarom moeten Warner Bros. en DC Entertainment haar ook verwijderen uit Aquaman 2.”

“Mannen zijn het slachtoffer van huiselijk geweld, net zoals vrouwen”, zo klinkt het verder. “Dit moet erkend worden en er moet actie genomen worden zodat een bekende dader niet gevierd wordt in de entertainmentindustrie.” De petitie werd al meer dan een miljoen keer ondertekend, maar dat laat Amber Heard zelf niet aan haar hart komen.

Heard: “Ik zal te zien zijn in Aquaman 2

In een interview met Entertainment Weekly reageert Amber nu op de petitie. “Ik ben heel tevreden over de liefde en appreciatie die ik krijg van de fans van Aquaman. Dat maakt me zo enthousiast over Aquaman en Mera en betekent ook dat ik zal terugkeren.”

“Geruchten en campagnes op sociale media bepalen de casting niet omdat ze ongegrond zijn”, zo gaat ze verder. “Enkel de fans maken Aquaman en Aquaman 2 mogelijk. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar te beginnen filmen.”

Meer
Lees meer...