Jenna Ortega sloeg rol als Wednesday aanvankelijk af

Vorig jaar schitterde Jenna Ortega in de rol van Wednesday Addams in de Netflixreeks Wednesday, maar dat was bijna niet zo geweest. Jenna Ortega sloeg de rol namelijk aanvankelijk af omdat ze geen televisie meer wilde doen en zich wilde focussen op film.

Wie denkt aan Wednesday denkt natuurlijk meteen aan Jenna Ortega. De rol als Wednesday Addams zette Ortega op de wereldkaart, maar ze liet de rol oorspronkelijk links liggen. Uiteindelijk had ze één belangrijke reden om de rol toch te accepteren.

Afgeslagen

In een nieuw interview met The Sunday Times sprak Jenna Ortega over hoe ze de rol kreeg. “Ik kreeg een e-mail, maar ik besloot om te passen. Ik had al zoveel televisie gedaan in m’n leven, terwijl ik er eigenlijk van droomde om mee te spelen in films. Toen ik begon met acteren, geloofde niemand in mij. Je moet jezelf bewijzen. Het is pas in de laatste drie of vier jaar dat ik in aanmerking kom voor films. Ik was bang dat als ik nog een rol in een televisiereeks zou spelen, ik geen kansen meer zou krijgen voor de rollen waar ik echt om gaf.”

Uiteindelijk accepteerde Jenna Ortega de rol toch voor een specifieke reden. “De enige reden waarom ik terugkeerde, is omdat Tim Burton zo’n legende is en we kwamen heel goed overeen. Maar zelfs dan nog moest ik mezelf ervan blijven overtuigen dat ik de juiste keuze maakte.”

Maar dat deed ze zeker, want Jenna Ortega kreeg al heel wat lovende reacties op haar rol als Wednesday. Ook het tweede seizoen van de reeks werd al bevestigd. Het is nog niet geweten wanneer dat zou verschijnen. Jenna Ortega is op dit moment ook te zien in de horrorfilm Scream VI.

Bekijk hier nog eens de trailer van het eerste seizoen van Wednesday:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...