Een nieuwe maand binnengestapt en dat wil traditioneel zeggen dat er heel wat te beleven valt tussen de nieuwe titels op Netflix. Er zijn een pak nieuwe films toegevoegd, maar ook bij de series is het best druk met onder andere een nieuw seizoen van ‘Homeland’. Met ‘Gevoel Voor Tumor’ en ‘In Vlaamse Velden’ zijn er zelfs twee Vlaamse producties aan het aanbod toegevoegd.
Series
Eén seizoen en een kerstspecial hebben we al achter de rug, maar nu is Chilling Adventures Of Sabrina alweer terug voor een tweede seizoen. De serie is veeleer gebaseerd op de comics waarvan de oorspronkelijke sitcom Sabrina, The Teenage Witch een afgeleide was, meer dan op de serie waar velen van ons met nostalgie op terugkijken.
Kiernan Shipka is er intussen in geslaagd om Sally Draper uit Mad Men te doen vergeten. Zij speelt Sabrina, een meisje dat op haar zestiende verjaardag moet kiezen tussen het Pad van de Nacht onder leiding van The Dark Lord of het Pad van het Licht. Sabrina kiest voor het duistere pad en wordt een heks.
Bedenker Roberto Aguirre-Sacasa maakte zijn publiek alleszins warm door in een interview met Entertainment Weekly een “meer sexy” seizoen te beloven dan het eerste: “Het is een beetje meer fun. En een beetje sexyer. Nu dat we iedereen kennen en we de wereld gebouwd hebben waarin de reeks zich afspeelt kunnen we wat meer in die wereld gaan spelen, meer dan het te bouwen. Het geheel voelt wat meer ambitieus en wat prettiger aan dan het eerste deel.”
Ook een derde en een vierde seizoen van de reeks zijn al aangekondigd dus fans van de reeks hebben nog heel wat
Ook van het ouwe getrouwe Homeland is opnieuw een seizoen toegevoegd waardoor ze nu zeven seizoenen van de reeks op Netflix beschikbaar staan. Het zevende seizoen pikt het verhaal weer op nadat president Elizabeth Keane zich tegen haar inlichtingendiensten keerde en onder andere Saul Berenson (Mandy Patinkin) opgepakt werd.
Carrie is intussen bij haar zus ingetrokken en stelt alles in het werk om haar collega’s vrij te krijgen. De gewiekste Saul kan binnen de kortste keren aan de slag als adviseur van de president, waardoor Carrie zich erg verraden voelt. Het zevende seizoen van Homeland dateert van begin 2018. Het achtste en tevens laatste seizoen van deze reeks gaat ergens later dit jaar in première op de Amerikaanse zender Showtime.
Crimi’s uit het hoge Noorden, we worden er werkelijk onder bedolven en de meeste laten we dan ook gewoon passeren, maar het uitgangspunt van Quicksand is net iets te interessant om dat bij deze reeks ook zomaar te doen. In Quicksand volgen we de nasleep van een schietpartij op een middelbare school waarvoor de 18-jarige Maja Norberg (Hanna Ardéhn) in hechtenis wordt genomen en aangeklaagd wordt voor moord. De centrale vraag in de reeks: wat gebeurde er nu echt die dag op school?
En voor wie het allemaal nog allemaal net wat heftiger mag en al tweemaal door The Walking Dead heen is, is er Z Nation, een reeks over…tja, zombies.
Het vijfde seizoen van de reeks die zich afspeelt na een zombie-apocalyps is momenteel in volle gang, aan Netflix is nu alvast het vierde seizoen toegevoegd.
En dan zijn er tot slot deze week ook nog twee Vlaamse producties toegevoegd: In Vlaamse Velden was in 2014 de grote doorbraak van actrice Lize Feryn. Zij speelde een telg van de familie Boesman, de familie die we volgen tijdens Wereldoorlog I. Daarnaast is ook nog het recentere Gevoel Voor Tumor (2018) toegevoegd, een reeks die vorig jaar bewees dat humor en kanker wel degelijk samen kunnen gaan als het op de juiste manier wordt aangepakt.Bij de films staat Brie Larson voorop, want met haar Unicorn Store heeft ze zelf nu haar regiedebuut afgeleverd. Ze speelt ook zelf de hoofdrol in deze film over een grillige kunstenares die van de kunstacademie wordt gestuurd en een saaie kantoorbaan niet ziet zitten. Op een bepaald moment krijgt ze een mysterieuze uitnodiging waarmee ze al haar tienerdromen mee zou kunnen vervullen en een eenhoorn zou kunnen adopteren. En hoewel de plot wel verwachtingen oproept en we ook Brie Larson best hoog hebben zitten, zijn de recensies van en de reacties op Unicorn Store allesbehalve goed. Op de bekende filmsite IMDb staat de film op moment van schrijven op een desastreuse score van 4,9/10. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens, de film zal maar 90 minuten van je leven vragen.Een film die we wel met zekerheid kunnen aanraden is Baby Driver (2017). Het meest bijzondere aspect van Baby Driver is dat (bijna) alles wat er zich afspeelt in de film gebeurt in functie van de muziek. De muziek staat niet toevallig op de soundtrack, maar eist de hoofdrol op. Het gaat zelfs zover dat het ritme en de choreografieën van de actiescènes geënt zijn op de muziek die op dat moment speelt. Dat maakt dat Edgar Wright een nieuw filmgenre heeft geïntroduceerd: de muzikale actiefilm.Het is duidelijk waar Wright de mosterd haalt, want we moesten tijdens Baby Driver meer dan één keer aan Quentin Tarantino denken, maar de film is met zo ontzettend veel liefde voor muziek gemaakt dat ook wij niet anders konden dan er gewoon van houden.
Spider-Man: Homecoming was in 2017 de zesde Spider-Man-film in vijftien jaar en dus was het een beetje met deze release als met de komst van Kings Of Leon naar Rock Werchter: we zaten er niet meer echt op te wachten. Maar: met zijn 2u13 minuten is Homecoming misschien een tikje te lang, maar nooit saai en vaak grappig. Dat is te danken aan Tom Holland zelf, maar ook aan Ned, de dikke nerdy beste vriend van Peter Parker die als eerste te weten komt wie zijn vriend echt is en dat ongelooflijk cool vind, en aan Michelle, een mysterieuze klasgenoten die altijd ongeïnteresseerd blijkt te zijn.
In de categorie klassiekers is deze week The Princess Bride toegevoegd, een film die in 1987 menig doodgewone jongen deed dromen van de verovering van een prinses zoals prinses Buttercup, die op onnavolgbare wijze gestalte werd gegeven door een erg jonge Robin Wright.
Wanneer de grote liefde van Buttercup wordt vermoord – een simpele staljongen die Wesley heet – laat ze zich overhalen om te trouwen met de rijke, maar onbetrouwbare prins Humperdinck. Vlak voor de bruiloft wordt Buttercup ontvoerd door de dwerg Vizzini, de reus Fezzik en de zwaardvechter Montoya.
Uit 1991 komt dan weer de klassieker Reservoir Dogs, het regiedebuut van een zekere Quentin Tarantino op Netflix aangewaaid waarin een overval op een diamantair spectaculair misloopt en een aantal bendeleden die elkaar niet bij naam kennen elkaar vervolgens beginnen te verdenken van verraad.
Steven Spielberg, één van de andere grote regisseurs uit de filmgeschiedenis, ziet dan weer War Of The Worlds op Netflix verschijnen. De film is een bewerking van het originele boek van H.G. Wells. Deze versie van het verhaal speelt zich af in de Verenigde Staten anno 2005 en verhaalt de buitenaardse invasie van de aarde, gezien vanuit het standpunt van een Amerikaans gezin.
Uit 1993 is dan weer The Age Of Innocence toegevoegd, een iets minder en ietwat onderschatte film van Martin Scorsese die zich afspeelt in de bovenklasse van het New York van 1870. De ondertussen door zichzelf met pensioen gestuurde legendarische acteur Daniel Day-Lewis speelt Newland Archer, een aristocratische advocaat die het te pakket krijgt voor de nicht van zijn verloofde. Die nicht in kwestie is een gravin die aankondigt te willen scheiden van haar man, waarmee ze zichzelf buiten de samenleving plaatst. Newland daarentegen voelt zich zeer tot haar aangetrokken en neemt het als enige voor haar op.
En nu we toch in de vroegere jaren zijn aanbeland kunnen we ineens nog verder afdalen, bijvoorbeeld naar de Trojaanse oorlog. In het verre 2004 speelde Brad Pitt toen de held Achilles in Troy, een film die we met de jaren meer en meer kunnen waarderen.
In 300 (2006) gaat het dan weer over de slag bij Thermopylae, waarin de koning van Sparta, Leonidas I, samen met 300 Spartanen vocht tot de laatste man tegen de koning van Perzië. De slag bij Thermopylae is de geschiedenis ingegaan als het onmogelijke gevecht. Het gigantische leger van Xerxes werd voor een groot deel verslagen door slechts een driehonderdtal Spartanen, die uiteindelijk allemaal op twee na sterven. De film werd gebaseerd op een strip van Frank Miller en heeft ook een comic-achtige verfilming meegekregen.
En om het filmhoofdstuk af te sluiten hebben we nog een portie feelgood. In Seven Pounds speelt Will Smith een man die besluit om onbekende mensen een handje te helpen om hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily een levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld.
Minder levenslustig is de cynische en grofgebekte teddybeer die in Ted 2 de hoofdrol speelt. De film is het vervolg op Ted uit 2012. Aan het begin van de film loopt het leven op wieltjes voor de getrouwde teddybeer, maar na een jaar huwelijk zit het huwelijk in crisis en besluit het koppel om een baby te proberen krijgen. Wanneer dat niet lukt en Ted en Tami-Lynn besluiten om over te schakelen op adoptie komt aan het licht dat dat geen mogelijkheid is omdat de teddybeer niet als mens beschouwd wordt. Ted en John beginnen vervolgens aan een kruisvaarderstocht om voor de rechter af te dwingen dat Ted toch menselijk is.
En in Pitch Perfect 2 is het weer de beurt aan de a capellagroep de Barden Bellas, De schooltijd zit er intussen zo ongeveer op voor de leden van de groep en ze trekken de wijde wereld in, nemen deel aan wedstrijden en verdedigen hun eer in de moeilijkste wedstrijd ter wereld. Hier nemen ze het op tegen de Duitse supergroep Das Sound Machine, en vechten ze voor het recht om mee te doen aan de wereldwijde kampioenschappen.Docu & Comedy
Bij de documentaires springt Our Planet er deze week uit, letterlijk en figuurlijk, want de achtdelige documentairereeks over de schoonheid van Moeder Natuur ziet er werkelijk indrukwekkend uit. Het is tevens dé documentaire waarvoor de legendarische sir David Attenborough na 67 (!) jaar dienst even de deur van de BBC achter zich dicht trok en naar Netflix trok.Attonborogh wilde aan de reeks meewerken “omdat de mensen moeten weten dat er geen tijd meer over is.” Ook het WWF noemde Our Planet al een “baanbrekende documentairereeks” die de wereldwijde nood aan actie om de natuur te beschermen pijnlijk duidelijk maakt. Er werd vier jaar aan de reeks gewerkt, in 50 landen, door maar liefst 600 crewleden
Voor de liefhebbers van true crime is er deze week de documentaire The Spy Who Fell To Earth, de nieuwe documentaire die het leven en de mysterieuze dood van Ashraf Marwan onderzoekt, een Egyptische miljardair en een Israëlische spion.
En omdat je maar nooit weet of het kan helpen willen we ook nog I Am Maris aanraden, een documentaire waarin een jonge vrouw de helende kracht van yoga voor haar verwoordt en ook toont. Voor Maris was yoga een deel van de oplossing in de worsteling met haar psychische problemen en een belangrijke stap richting zelfacceptatie.
En wie Kevin Hart vorige zomer gemist heeft in het Sportpaleis kan nu op Netflix terecht voor een weergave van zijn Irresponsible-tournee. Deze show werd geïnspireerd door zijn eigen misstappen en laat zien dat het niet altijd even makkelijk is om Kevin Hart te zijn.