‘A Small Light’: Serie over het leven van de vrouw die Anne Frank hielp tijdens WOII krijgt trailer

National Geographic en Disney+ hebben een eerste trailer gedeeld van A Small Light. Die aankomende serie gaat over het leven van Miep Gies. Dat is een Nederlandse vrouw die vooral bekend werd omdat zij degene is die de familie Frank en enkele andere joden tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp verbergen in Het Achterhuis.

Het verhaal van Anne Frank en haar familie is wereldwijd bekend. Het verhaal van de vrouw die hen twee jaar lang hielp in Het Achterhuis aan de Amsterdamse Prinsengracht is dat veel minder. Het levensverhaal van Miep Gies is echter meer dan boeiend genoeg voor de hele serie. En die reeks – met de naam A Small Light – kan je vanaf 2 mei bekijken via Disney+.

Miep Gies

In A Small Light zie je hoe het leven van Miep Gies compleet verandert op het moment dat ze “ja” antwoordt op de vraag van Otto Frank om hem en zijn gezin te helpen tegen het Duitse naziregime. In totaal hielp ze samen met haar man Jan maar liefst acht onderduikers twee jaar lang overleven. Daarvoor deed ze talloze voedselruns en scharrelde ze rantsoenbonnen bij elkaar. Daarnaast verkocht ze ook vele erfstukken en deed ze heel wat andere onbaatzuchtige opofferingen.

Het is ook Miep die, nadat de onderduikers opgepakt waren, het dagboek van Anne Frank bijhield zodat Otto het na de Tweede Wereldoorlog kon uitbrengen. Op die manier kunnen ook huidige generaties lezen over de gruwelen van het Duitse naziregime.

Cast

Miep Gies wordt in A Small Light gespeeld door Bel Powley (The Morning Show). Joe Cole (Black Mirror) neemt dan weer de rol van haar echtgenoot Jan op zich. Otto Frank wordt gespeeld door Liev Schreiber (Scream), Edith Frank door Amira Caser (Call Me By Your Name), Margot Frank door Ashley Brooke en Anne Frank door Billie Boullet.

Bekijk hier de trailer van A Small Light:

A Small Light is vanaf 2 mei te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...