‘A Small Light’ over Miep Gies krijgt perfecte score van critici en is nu volledig te zien op Disney+

Vanaf deze week is de volledige serie A Small Light van National Geographic volledig te bekijken op Disney+. Die reeks vertelt het verhaal van Miep Gies, een van de helpers van de familie Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog. A Small Light werd zowel bij critici als bij het publiek goed ontvangen.

Miep Gies was een van de belangrijkste figuren in het leven van de familie Frank en hielp hen tijdens hun periode in het Achterhuis op de Prinsengracht in Amsterdam. Gies zorgde er zelfs voor dat het dagboek van Anne Frank bewaard bleef. Haar verhaal staat nu centraal in de achtdelige reeks A Small Light.

Miep Gies

Miep Gies begon op 24-jarige leeftijd te werken bij Opekta, het bedrijf van Otto Frank. Wanneer de Tweede Wereldoorlog begon en Otto haar vroeg om hem en zijn familie te helpen, heeft ze geen seconde getwijfeld. Miep zorgde er vooral, met de hulp van haar man Jan, voor dat de onderduikers groenten en vlees hadden om de dagen door te komen.

Na de inval van de politie verzamelt Miep nog de papieren en geschriften van Anne om te bewaren. Wanneer Anne niet meer terugkomt, beslist ze om alle bijgehouden papieren aan haar vader, Otto, te geven. Later werden die geschriften samengebundeld tot het boek Het Achterhuis en zo werd Anne wereldberoemd.

Perfecte score

In de reeks zien de kijkers al die elementen terugkeren. Natuurlijk zijn die nog een beetje aangevuld met extra factoren om het verhaal iets vlotter te maken, maar over de grote lijn is het dus echt het verhaal van Miep en haar man Jan. Al sinds het begin van de reeks op 2 mei zijn de reacties lovend.

Dat vertaalde zich ook in de cijfers en recensies die A Small Light de voorbije weken kreeg. Op Rotten Tomatoes heeft de reeks op dit moment een perfecte score van 100 procent bij de critici. Op IMDb gaat het dan weer over een score van 8,3 op 10.

Bekijk de trailer van A Small Light hier:

De volledige reeks is nu te bekijken op Disney+.

Meer
Lees meer...