‘A Small Light’-docu over Miep Gies, de vrouw die Anne Frank hielp, vanaf deze week te zien op Disney+

Goed nieuws voor lezers die op zoek zijn naar nieuwe geschiedkundige documentaires. National Geographic releaset vanaf deze week namelijk wekelijks een nieuwe aflevering van A Small Light. Dat is een documentairereeks over Miep Gies, een belangrijk figuur in het verhaal van Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Miep Gies was een van de belangrijkste figuren in het leven van de familie Frank en hielp hen tijdens hun periode in het Achterhuis op de Prinsengracht in Amsterdam. Gies zorgde er zelfs voor dat het dagboek van Anne Frank bewaard bleef. De afleveringen van A Small Light verschijnen vanaf dinsdag 2 mei wekelijks op Disney+.

Het verhaal van Miep

Miep Gies begon op 24-jarige leeftijd te werken bij Opekta, het bedrijf van Otto Frank. Wanneer de Tweede Wereldoorlog begon en Otto haar vroeg om hem en zijn familie te helpen, heeft ze geen seconde getwijfeld. Miep zorgde er vooral voor dat de onderduikers groenten en vlees hadden om de dagen door te komen.

Na de inval van de politie verzamelt Miep nog de papieren en geschriften van Anne om te bewaren. Wanneer Anne niet meer terugkomt, beslist ze om alle bijgehouden papieren aan haar vader, Otto, te geven. Later werden die geschriften samengebundeld tot het boek Het Achterhuis en zo werd Anne wereldberoemd.

A Small Light

Dat verhaal is vanaf dinsdag 2 mei dus wekelijks te zien in de nieuwe docureeks A Small Light. Die naam komt van een quote van Miep Gies zelf. “Ik word niet graag een held genoemd, omdat ik denk dat je niet speciaal moet zijn om mensen te helpen. Zelfs een secretaresse, een huisvrouw of een tiener kan een donkere kamer oplichten met één klein lichtje”, zei ze eens.

Bekijk de trailer hier:

A Small Light is vanaf 2 mei elke dinsdag te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...