‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ krijgt een releasedatum voor Disney+

Ant-Man and the Wasp: Quantumania is vanaf woensdag 17 mei te streaming op Disney+. Daar hoopt de Marvelfilm, die geen succes was in de cinema, een nieuw publiek aan te spreken.

Met Ant-Man and the Wasp: Quantumania trapte Marvel begin dit jaar Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe (MCU) af. Op 15 februari kwam de film uit in de cinema, maar dat was geen succes. Hij kreeg overwegend negatieve reviews en wordt door sommigen zelfs “de slechtste Marvelfilm ooit” genoemd. Dat weerspiegelde zich ook in een heel matige box-office. Wereldwijd bracht de film ‘amper’ 474,5 miljoen dollar (431,7 miljoen euro) op, en dat voor een budget van 200 miljoen dollar (182 miljoen euro). Met een aankomende release op de streamingdienst Disney+ hoopt Ant-Man and the Wasp: Quantumania toch nog een nieuw publiek aan te spreken.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania 

Voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania kruipt Paul Rudd opnieuw in de huid van Scott Lang of Ant-Man. Dat deed hij voor het eerst in 2015 voor de film Ant-Man en in 2018 opnieuw voor het vervolg Ant-Man and the Wasp. Tussendoor was Rudd ook te zien in Captain America: Civil War (2016) en Avengers: Endgame (2019).

In Ant-Man and the Wasp: Quantumania zal Ant-Man door een dom ongeluk samen op avontuur belanden in de Quantum Realm. Dat doet hij samen met zijn vrouw Hope Van Dyne aka Wasp (Evangeline Lilly), haar ouders Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) en Hank Pym (Michael Douglas) en zijn dochter Cassie Lang (Kathryn Newton). In de Quantum Realm zullen ze heel wat gevaren moeten overwinnen en een manier moeten vinden om terug te keren naar de ‘gewone’ wereld. Ze moeten het ondertussen ook opnemen tegen slechterik Kang the Conqueror. Die rol wordt gespeeld door Jonathan Majors, die sindsdien in opspraak is geraakt.

(Her)bekijk hier de trailer van Ant-Man and The Wasp: Quantumania:

Ant-Man and the Wasp: Quantumania verschijnt op woensdag 17 mei op Disney+.

Meer
Lees meer...