‘Ant-Man And The Wasp: Quantumania’ is geen groot succes

De nieuwste Marvelfilm Ant-Man And The Wasp: Quantumania is ondertussen al enkele weken uit in de bioscoop. En hoewel de film een knallende start voor Phase 5 had moeten betekenen, blijft het grote succes toch achterwege. Aan de box-office scoort de film alvast niet denderend en ook de recensies zijn niet laaiend enthousiast. De scenaristen van Quantumania zijn er alvast door verrast.

Na 31 films in de eerste vier fases van het MCU was het midden februari tijd voor Phase 5. Vanaf 15 februari was Ant-Man and The Wasp: Quantumania te zien in de bioscoop. Het is na Ant-Man uit 2015 en Ant-Man and the Wasp uit 2018 de derde film rond de kleine superheld. Maar het grote succes van Paul Rudds personage blijft uit. Naast tegenvallende cijfers aan de box-office lijken ook critici en fans niet dolenthousiast.

Ant-Man and The Wasp: Quantumania

In de nieuwste film zien we hoe Scott Lang (Paul Rudd) zich samen met Hope van Dyne/Wasp (Evangeline Lily), Henk Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) opnieuw in het labo bevindt. Door een dom ongeluk belandt het viertal in de Quantum Realm.

Daar zullen ze heel wat gevaren moeten overwinnen en een manier moeten vinden om terug te keren naar de ‘gewone’ wereld. Een van die gevaren is Kang the Conqueror. Die rol wordt gespeeld door Jonathan Majors.

Geen groot succes

In de eerste week leken de bezoekcijfers voor Quantumania goed mee te vallen, maar in de tweede week zakte het aantal geïnteresseerden enorm. Dat meldde The Hollywood Reporter begin deze week. Dat tegenvallende succes was ook te zien in de kritische recensies die de film kreeg.

Op Rotten Tomatoes haalt de film op dit moment slechts 48 procent bij de critici. Op IMDb is die score met 6,5/10 iets hoger. Toch zijn verschillende grote entertainmentwebsites enorm streng voor het nieuwste Marvelproject.

“Die verschillende slechte reviews hebben me verrast”, vertelt scenarist Jeff Loveness aan The Daily Beast. “Ik dacht dat wat ik had geschreven echt goed was … dus ik was er echt verdrietig over.” Wie zelf wil oordelen over de nieuwste film van Marvel, kan nog steeds in de bioscoop terecht.

Bekijk de promospot van Ant-Man and the Wasp: Quantumania hier:

Meer
Lees meer...