Left Right
scrollTop top

ABBA lanceert volgend jaar nieuwe muziek


ABBA
© ISOPIX/AP

Fans van ABBA, wees voorbereid, want de Zweedse band brengt binnenkort nieuwe nummers uit. Dat maakte zanger Björn Ulvaeus bekend. De nieuwe muziek is bedoeld voor 2020.

Als je een fan bent van de Zweedse band ABBA, dan hebben we heel goed nieuws voor jou. Want bandlid Björn Ulvaeus maakte laatst bekend dat ABBA nieuwe muziek zal uitbrengen. Normaal gezien was de muziek bedoeld voor begin dit jaar, maar ineens bleef het ontzettend stil rond de release.

2020

Tot nu. Want Ulvaeus vertelde nadrukkelijk dat de nieuwe muziek er volgend jaar écht aankomt. Wanneer precies, dat wilde hij nog niet vertellen. De nieuwe nummers liepen in totaal meer dan een jaar vertraging op.

Dat heeft alles te maken met de nieuwe videoclips die gelanceerd zullen worden bij de nummers. Die clips zijn namelijk gemaakt met behulp van digitale versies van de bandleden. Op die manier zien de leden er in de videoclip uit zoals ze er in de jaren ’70 uitzagen, maar dan in een modern jasje. Die techniek heeft lang op zich laten wachten en daarom liepen de nummers zoveel vertraging op vertelde Ulvaeus aan ITV News.

Digitale tournee

De nieuwe nummers zullen de naam I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down heten. Daarin zullen alle vier de bandleden een digitale versie van zichzelf te zien krijgen. Ook moet er met die digitale avatars een wereldtour op poten gezet worden. Dan zullen digitale hologrammen de nummers van ABBA zingen. Maar over die speciale tournee is momenteel nog weinig bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899