Left Right
scrollTop top

Absurd leuk nieuws: Netflix gooit de Monty Python-collectie online


Absurd leuk nieuws: Netflix gooit de Monty Python-collectie online

And now for something completely different: volgende maand zal Netflix tussen allerlei nieuwe series door een pareltje uit de klassiekers aan het aanbod toevoegen. Monty Python staat synoniem voor absurde humor. Zo absurd dat het vaak te grappig is. Vanaf half april kan je alvast twee films en de bijhorende televisieserie bekijken.

Sommige dingen gaan verschillende generaties mee, en Netflix zal nu mogelijk ook de nieuwe twintigers helpen om Monty Python te leren kennen. Voor wie echt niet weet waarover we het nu hebben: Monty Python was een Britse komische groep die vooral tussen 1969 en 1983 actief was. De voor ons bekendste figuur is zonder twijfel John Cleese, maar ook Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle, Terry Gilliam en Graham Chapman hebben hun stempel op het Britse televisielandschap gedrukt. Onder andere moderne series zoals Family Guy hebben invloed gehad van Monty Python.

Sketches en films

Monty Python’s Flying Circus was de naam van de serie sketches die op de BBC werden uitgezonden. Totaal absurd, maar vaak hilarisch. Scènes zoals The Ministry of Silly Walks, The Fish Slapping Dance en The Killer Joke zijn echte klassiekers geworden. De twee films die je ook op Netflix zal kunnen bekijken zijn Life of Brian en The Holy Grail.

Monty Python zou op 15 april op Netflix beschikbaar moeten zijn. Tot dan zetten we nog eens enkele geweldige scènes op een rij. En als je de reeks en de films nog niet kent, weet je wat je te wachten staat als deze bende wordt losgelaten.

Getty

1. The Ministry of Silly Walks

John Cleese speelt een ambtenaar van een fictief Brits ministerie dat toezicht houdt op de ontwikkeling en subsidiëring van rare loopjes. Meteen een scène die de acteur onsterfelijk heeft gemaakt.

2. The Fish Slapping Dance

Zoek er niet te veel inhoud achter, want in deze scène zie je John Cleese en Michael Palin een duel uitvechten … door met een vis in elkaars gezicht te slaan.

3. The Killer Joke

Een grap die zo hilarisch is dat zelfs de schrijver zich heeft doodgelachen. Wat als je deze grap in het Duits zou vertalen en als wapen in de Tweede Wereldoorlog inzetten?

4. Life of Bryan

Deze film werd eveneens een klassieker in de Britse humor. Eigenlijk is het vooral een absurde versie van het levensverhaal van Jezus Christus. Met als hoogtepunt de muzikale slotscène aan het kruis.

5. The Holy Grail

De tweede film die je gaat kunnen bekijken op Netflix is de Monty Python-versie van de zoektocht van koning Arthur naar de Heilige Graal. Hier werd onder andere de scène met een dodelijk konijn (The Killer Rabbit) heel beroemd.

We kunnen nog een tijdje doorgaan, maar je kan half april gewoon zelf kijken op Netflix …
Giphy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452